Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Sursa foto: Facebook Mircea Gabriel Mezdrea
Sursa foto: Facebook Mircea Gabriel Mezdrea

Ciulamaua de ciuperci cu pui este un fel mâncare destul de des preparat în bucătăria românească. Iată rețeta...

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Vezi și: Ciorbă de murături. Cea mai gustoasă mâncare

BONUS: Ciulama de gălbiori cu mămăliguță

Ingrediente

- 500 g gălbiori (se pot înlocui cu hribi, ghebe sau alt soi de ciuperci)

- 300 g smântână grasă

- 2 cepe

- 2 căței de usturoi

- 2 linguri ulei/unt

- 2 linguri de făină pentru rântaș

- câteva fire de pătrunjel

- sare și piper

Cum se prepară

Gălbiorii se curăță și se spală în 3-4 ape. Într-o oală cu apă clocotită cu sare se adaugă gălbiorii și se dau într-un clocot. Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă și gălbiorii împreună cu câteva linguri de apă fierbinte. Se călesc împreună cca. 5-7 minute. Smântâna se amestecă cu făina și se toarnă peste ciuperci, scrie acasalaromani.ro. Se mai lasă pe foc să fiarbă câteva minute (să mai dea câteva clocote). Se potrivește de sare și piper, se adaugă usturoiul tăiat bucățele și firele de pătrunjelul tocate. Se servește cu mămăliguță.

Vezi și: Chiftele de porc pufoase. Rețeta foarte simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel