Dacă ții post în această perioadă, ciulamaua de ciuperci s-ar putea să fie pe placul tău, dacă ești în pană de idei.
Ingrediente
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 linguri ulei
- 2-3 linguri făină
- sare
- piper
- mărar şi pătrunjel verde
Cum se prepară
Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg şi se pun din nou la fiert în 1,5 l de apă. Se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate. Când sunt bine fierte legumele şi ciupercile, se sărează şi se dau la rece, potrivit retete.unica.ro. Poti folosi orice fel de ciuperci preferi pentru aceasta ciulama de ciuperci de post.
Se încinge uleiul, apoi se căleşte făina numai 1-2 minute, doar cât să se îngălbenească uşor. Se stinge cu supă strecurată, adăugată în porţii mici, amestecând de fiecare dată să nu se formeze cocoloaşe. Când devine de consistenţa smântânii, se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii. Se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.
Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă. Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News