Ciulamaua de pui se numără printre cele mai populare preparate din bucătăria românească.
Ciulamaua de pui se prepară extrem de ușor. În rândurile ce urmează, descoperă secretele unei rețete de succes:
5 - 6 pulpe de pui
200 ml de smântână
2-3 linguri de făină
o ceapă
mărar sau pătrunjel
ulei
piper
sare
Pune câteva linguri de ulei într-o tigaie. După ce se încinge, adaugă pulpele de pui. Nu le lasă mult pe foc, ci cât să se rumeneasca ușor. Între timp, pune într-o cratiță ceapă tăiată mărunt și las-o la călit. După ce devine sticloasă, pune făină și amestecă bine. Toarnă 150-200 ml de apă și continuă să amesteci. Apoi adaugă în ciulama pulpele de pui și lasă preparatul să fiarbă timp de zece - 15 minute, amestecând frecvent.
Spre final, adaugă smântâna, sarea și piperul și mai lasă preparatul să fiarbă 5-8 minute. Cu două minute înainte să oprești focul, adaugă mărarul ori pătrunjelul tocat mărunt, notează divahair.ro. Servește ciulamaua de pui cu mămăligă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu