Ciupercile pot fi folosite cu eficiență și pentru a preveni apariția celulelor canceroase în corp. De asemenea, ciupercile au și un rol regenerator, ajutând la refacerea celulelor deja afectate, potrivit diete-sanatoase.ro.
Nutriționiștii susțin că o alimentație sănătoasă care include anumite produse, precum usturoiul, roșiile, morcovii și broccoli, poate avea efecte miraculoase asupra organismului uman. Evitând anumite produse precum cafeaua, afumăturile, carnea roșie și alcoolul și incluzând alimente precum cele menționate mai sus, se poate ajunge la un echilibru nutrițional care blochează formarea celulelor canceroase.
Ciupercile contribuie la suprimarea afecțiunilor canceroase acționând pe mai multe căi:
De exemplu, aceste legume acționează ca inhibatori ai anumitor enzime care stimulează producerea estrogenului, substanță ce favorizează apariția cancerului mamar. Specialiștii au cercetat asocierea pozitivă în alimentație dintre ciuperci și ceaiul verde, statisticile demonstrând că aceste două alimente consumate în mod constant reduc cu până la 90% riscul cancerului de sân.
Pe lângă rolul de inhibator și cel de antioxidant natural, ciupercile împiedică dezvoltarea celulelor tumorale fortificând sistemul imunitar. Datorită conținutului ridicat de beta-glucon, substanță ce stimulează funcția imuno-protectoare, aceste legume diminuează riscul apariției celulelor canceroase.
Ciupercile sunt de asemenea un remediu eficient împotriva stresului, oboselii și anxietății, unele din cauzele majore ale apriției tumorilor cancerigene. Datorită conținutului mare de zinc și a vitaminelor de tip B, acest ingredient natural reduce considerabil stările de iritare și irascibilitate, dar si senzația de oboseală. Considerând aceste efecte, cipercile sunt un bun înlocuitor al cafelei, produs demonstrat științific ca fiind cancerigen.
Medicii afirmă că cel mai indicat este consumul ciupercilor în stare naturală, înăbușite, fierte sau pe grătar. Este de evitat prăjirea acestora, întrucât prin prăjire își pot pierde proprietățile nutritive, fiind de asemenea demonstrat științific faptul că prăjelile reprezintă un factor cancerigen în alimentație.
Ciupercile blochează creșterea tumorală, previne dezvoltarea metastazelor, cresc eficacitatea tratamentelor împotriva cancerului și îmbunătățesc calitatea vieții bolnavului prin reducerea efectelor adverse ale acestor tratamente.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu