Vă sugerăm să încercați o rețetă simplă, dar delicioasă de ciuperci cu smântână la tigaie.
Ingrediente:
500 game de ciuperci pleurotus,
100 grame de smântână,
morcov - 2 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Ciupercile se spală bine și se feliază. Ceapa se taie în rondele, iar morcovii se dau prin răzătoarea grosieră.
Într-o tigaie încinsă cu ulei se călește ceapa până se rumenește, se adaugă morcovii și se călesc încă 5 minute. Adăugați, apoi, ciupercile și prăjiți-le timp de 20 de minute, amestecând din când în când.
Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție
Se sărează, se adaugă piper și cele 100 de grame de smântână. Ciupercile cu smântână se mai fierb încă cinci minute, apoi se stinge focul. Ciupercile cu smântână se servesc presărate cu verdeață prospătă tocată. Poftă bună!
Ciupercile umplute cu brânză și coapte în cuptor pot fi servite ca fel principal, ca și garnitură sau ca un aperitiv gustos.
Ingrediente pentru 4 porții:
ciuperci mari (cu cât sunt mai mari, cu atât e mai bine) - 12 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
usturoi 2-3 căței,
brânză tare - 150 grame,
ulei pentru prăjit - 2-3 linguri,
smântână - 2-3 linguri,
sare și piper după gust.
Curățați ciupercile de murdărie și ar fi mai bine să nu le spălați, ci pur și simplu să le ștergeți. Scoateți cu grijă piciorușele ciupercilor. Dacă pălăriile ciupercilor nu sunt adânci, puteți tăia cu grijă pulpă cu o linguriță.
Tocați mărunt piciorușele ciupercilor și pulpa scoasă din pălării. Tăiați ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie până se rumenesc, circa 7 minute. Nu uitați să le sărați și pipărați. La final, se adaugă smântâna. Răzuiți brânza.
Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața
Ungeți o foaie de copt cu ulei și întindeți pălăriile ciupercilor. În fiecare se adaugă câte o lingură din compoziția pregătită și se presară cu brânză rasă. Coaceți ciupercile în cuptor circa 20-30 minute la 180°C. Poftă bună!
Această supă simplă poate fi consumată în orice zi a săptămânii. Este bună și în zilele de post, fiind făcută din legume.
Această supă poate fi preparată cu diverse ingrediente suplimentare. Are un gust mai bun cu tăiței mici. Orzul este și el delicios, dar trebuie înmuiat în prealabil și fiert separat.
Ingrediente:
2 litri de apă,
3-4 cartofi,
4 ciuperci,
doi morcovi,
o ceapă,
2 linguri de ulei vegetal,
o lingură de pasta de tomate,
o lingură de făină,
3 linguri de orez,
verdeață, sare și piper după gust.
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cubulețe. Cartofii se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă și se pun la fiert.
Ceapa și morcovii se curăță, se toacă și se prăjesc în ulei vegetal. La final, când morcovii devin moi, adăugați faina și pasta de roșii. Se mai prăjește un pic, se toarnă apă clocotită (din oala cu cartofi), se amestecă bune și se adaugă în oala cu cartofi.
Orezul spălat și fiert separat se adaugă și el în oala cu cartofi.
Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase
În altă tigaie, clătiți ciupercile feliate și adăugați-le în oala cu cartofi. Sărați și piperați supa după gust. Puteți pune și frunze de dafin și verdeață după gust
Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este pe placul tău, atunci cea mai rapidă opțiune este să adaugi la sfârșit o cutie de fasole fiartă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News