Dacă nu mai ai inspirație în post când vine vorba de gătit, ciupercile la cuptor sunt fix ce căutai. Iată cum se prepară
Ingrediente
13 ciuperci mari
câteva fire de pătrunjel
câteva fire de mărar
1 căţel usturoi
1/4 linguriţă sare
1/2 linguriţă boia
1/2 linguriţă piper
puţin ulei
Cum se prepară
Se spală ciupercile şi apoi se usucă cu şerveţele de hârtie. Scoateţi codiţele. Aşezaţi 10 ciuperci în tavă cu faţa în jos şi daţi la cuptor la 220C pentru 10 minute. Scurgeţi sucul lăsat de ciuperci şi intorceti ciupercile cu faţa în sus, scrie e-retete.ro.
Tocaţi mărunt codiţele plus restul de 3 ciuperci şi amestecaţi-le cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente. Umple pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Stropiţi cu puţin ulei ciupercile. Daţi la cuptor la 220C pentru 15 - 20 minute. Serviţi calde cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.
Vezi și: Supă de ciuperci. Rețeta de post
Tăiețeii cu pesmet, zahăr și scorțișoară, un desert delicios. Rețeta de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News