Ciupercile la tigaie cu usturoi și ceapă sunt de nelipsit din post. Este o mâncare extrem de gustoasă și foarte ușor de preparat. Nu trebuie să fii vreo bucătăreasă cu experiență.
Ingrediente
500 g ciuperci champignon
1 ceapă mare
7 căţei de usturoi
Boia de ardei dulce
Cimbru
1 lingură ulei de măsline
Sare, piper
Cum se prepară
Ciupercile se curăţă şi se taie bucăţele. Ceapa curăţată şi tăiată julienne se sotează în 2 linguri apă şi 1 lingură ulei de măsline. Adăugăm şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. După ce se înmoaie ceapa, adăugăm puţină boia de ardei şi ciupercile.
Punem capacul şi lăsăm să scadă puţin, amestecând din când în când. Adăugăm 1/2 cană de apă, potrivim de sare şi adăugăm puţin cimbru uscat. Lăsăm să fiarbă până scade tot lichidul. Se serveşte caldă.
Vezi și: Cartofi fondanți de post. Rețeta delicioasă din restaurantele de lux
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu