Ciupercile umplute cu brânză și coapte în cuptor pot fi servite ca fel principal, ca și garnitură sau ca un aperitiv gustos.
Ingrediente pentru 4 porții:
ciuperci mari (cu cât sunt mai mari, cu atât e mai bine) - 12 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
usturoi 2-3 căței,
brânză tare - 150 grame,
ulei pentru prăjit - 2-3 linguri,
smântână - 2-3 linguri,
sare și piper după gust.
Curățați ciupercile de murdărie și ar fi mai bine să nu le spălați, ci pur și simplu să le ștergeți. Scoateți cu grijă piciorușele ciupercilor. Dacă pălăriile ciupercilor nu sunt adânci, puteți tăia cu grijă pulpă cu o linguriță.
Tocați mărunt piciorușele ciupercilor și pulpa scoasă din pălării. Tăiați ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie până se rumenesc, circa 7 minute. Nu uitați să le sărați și pipărați. La final, se adaugă smântâna. Răzuiți brânza.
Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața
Ungeți o foaie de copt cu ulei și întindeți pălăriile ciupercilor. În fiecare se adaugă câte o lingură din compoziția pregătită și se presară cu brânză rasă. Coaceți ciupercile în cuptor circa 20-30 minute la 180°C. Poftă bună!
Această supă simplă poate fi consumată în orice zi a săptămânii. Este bună și în zilele de post, fiind făcută din legume.
Această supă poate fi preparată cu diverse ingrediente suplimentare. Are un gust mai bun cu tăiței mici. Orzul este și el delicios, dar trebuie înmuiat în prealabil și fiert separat.
Ingrediente:
2 litri de apă,
3-4 cartofi,
4 ciuperci,
doi morcovi,
o ceapă,
2 linguri de ulei vegetal,
o lingură de pasta de tomate,
o lingură de făină,
3 linguri de orez,
verdeață, sare și piper după gust.
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cubulețe. Cartofii se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă și se pun la fiert.
Ceapa și morcovii se curăță, se toacă și se prăjesc în ulei vegetal. La final, când morcovii devin moi, adăugați faina și pasta de roșii. Se mai prăjește un pic, se toarnă apă clocotită (din oala cu cartofi), se amestecă bune și se adaugă în oala cu cartofi.
Orezul spălat și fiert separat se adaugă și el în oala cu cartofi.
Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase
În altă tigaie, clătiți ciupercile feliate și adăugați-le în oala cu cartofi. Sărați și piperați supa după gust. Puteți pune și frunze de dafin și verdeață după gust
Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este pe placul tău, atunci cea mai rapidă opțiune este să adaugi la sfârșit o cutie de fasole fiartă. Poftă bună!
În frigiderul nostru există întotdeauna ciuperci proaspete. Mâncărurile copioase și aromate cu ciuperci sunt pe placul copiilor și al adulților.
Probabil, fiecare gospodină care a pregătit ciuperci s-a întrebat de ce acestea devin negre în timpul prăjirii. Te poți gândi că ciupercile nu sunt proaspete, de aceea se înnegresc.
De acord, dar nu orice produs se întunecă atât de mult în timpul procesării. Dar, deoarece s-a dovedit că acest lucru este absolut normal pentru ciupercile champignon, nu trebuie să vă faceți griji.
De ce ciupercile devin negre? Totul depinde de carbonul conținut în ciuperci. Când această substanță interacționează cu temperaturile ridicate, face ca produsul să se întunece. Deci înnegrirea ciupercilor nu este doar normală, ci și corectă.
Dacă observi următoarele semne, atunci ciupercile sunt stricate și nu trebuie consumate: pulpa moale, pete negre pe picioruș, suprafață alunecoasă și lipicioasă, pălărie plată.
Înainte de a prăji ciupercile, spălați-le în apă, în care ați adăugat suc de lămâie. Desigur, acest lucru se poate face în procesul de prăjire, dar ar trebui să fiți mai atenți, deoarece sucul de lămâie poate afecta gustul preparatului. Desigur, ciupercile nu își vor păstra albul natural, dar nu se vor închide atât de mult, ca de obicei.
Pâine din mălai: pufoasă, aurie și foarte sățioasă. Vei dori mereu să o prepari
Deși nu au clorofilă precum plantele și nu sunt foarte bogate în calciu, ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului nostru. În primul rând, au rol diuretic, sunt bogate în antioxidanți și fibre. Această formulă te ajută să slăbești, să elimini excesul de apă, să îți detoxifici organismul, reglează tranzitul intestinal, te scapă de constipație sau indigestie.
Conținutul de substanțe active, mai exact antioxidanții, vitaminele și mineralele, oferă ciupercilor chiar și un rol anticancerigen. Ciupercile ne ajută în lupta cu radicalii liberi, întăresc sistemul imunitar, ne apără de infecții și de extinderea formațiunilor tumorale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu