Poți să pregătești ciuperci umplute de post, cu legume aromate, care te vor face să treci mai ușor peste pofta de dulce.
800 g ciuperci curățate de coajă și codițe
200 g pesmet
2 lingurițe oregano
3 căței usturoi
1 morcov
1 ardei
o ceapă
o legătură pătrunjel
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
Curăță ciupercile și păstrează jumătate dintre codițe pe care apoi le mărunțești. Pregătește pesmet de casă, din 4-5 felii pâine toast mărunțite, date prin robotul de bucătarie. Combină pesmetul cu oregano, separă 3-4 linguri din pesmet, apoi lasă-l și toacă mărunt restul legumelor.
Frige legumele, inclusiv o parte din codițele ciupercilor, în uleiul de măsline încins. Întâi călește ceapa mărunțită, apoi adaugă usturoiul mărunțit și restul de legume, urmate de pesmetul făcut în casă și oregano.
Încorporează pătrunjelul mărunțit, potrivește de sare și piper și umple ciupercile cu legumele și pesmetul. Deasupra compoziției, presară pesmetul separat peste ciupercile umplute cu legume, notează retetepractice.ro. Lasă ciupercile la cuptor la 200 de grade timp de 20-25 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News