Ciupercile umplute reprezintă o idee bună dacă ții Postul Paștelui. Iată cum se prepară.
Ingrediente
800 g ciuperci curăţate de coajă şi codiţe
200 g pesmet proaspăt, de casă
2 linguriţe oregano
3 căţei usturoi
1 morcov
1 ardei
o ceapă
o legătură pătrunjel
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
Cum se prepară
Curăţă ciupercile şi păstrează jumătate dintre codiţe, pe care apoi le mărunţeşti. Pregătește pesmet proaspăt de casă din 4-5 felii pâine toast mărunţite, date prin robotul de bucătărie, potrivit retetepractice.ro. Combină pesmetul cu oregano, separă 3-4 linguri din pesmet, apoi lasă-l deoparte, apoi toacă mărunt restul legumelor.
Frige legumele, inclusiv o parte din codiţele ciupercilor, în uleiul de măsline încins. Întâi căleşte ceapa mărunţită, apoi adaugă usturoiul mărunţit şi restul de legume, urmate de pesmetul făcut în casă şi oregano. Încorporează pătrunjelul mărunţit, potriveşte de sare şi piper şi umple ciupercile cu legumele şi pesmetul.
Deasupra compoziţiei presară pesmetul separat peste ciupercile umplute cu legume. Dă ciupercile la cuptor la 200 de grade timp de 20-25 minute, sau până când ciupercile se rumenesc bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News