În frigiderul nostru există întotdeauna ciuperci proaspete. Mâncărurile copioase și aromate cu ciuperci sunt pe placul copiilor și al adulților.
Probabil, fiecare gospodină care a pregătit ciuperci s-a întrebat de ce acestea devin negre în timpul prăjirii. Te poți gândi că ciupercile nu sunt proaspete, de aceea se înnegresc.
De acord, dar nu orice produs se întunecă atât de mult în timpul procesării. Dar, deoarece s-a dovedit că acest lucru este absolut normal pentru ciupercile champignon, nu trebuie să vă faceți griji.
Dovlecei marinați, gata în 15 minute: o rețetă simplă pentru un aperitiv delicios și crocant
De ce ciupercile devin negre? Totul depinde de carbonul conținut în ciuperci. Când această substanță interacționează cu temperaturile ridicate, face ca produsul să se întunece. Deci înnegrirea ciupercilor nu este doar normală, ci și corectă.
Dacă observi următoarele semne, atunci ciupercile sunt stricate și nu trebuie consumate: pulpa moale, pete negre pe picioruș, suprafață alunecoasă și lipicioasă, pălărie plată.
Înainte de a prăji ciupercile, spălați-le în apă, în care ați adăugat suc de lămâie. Desigur, acest lucru se poate face în procesul de prăjire, dar ar trebui să fiți mai atenți, deoarece sucul de lămâie poate afecta gustul preparatului. Desigur, ciupercile nu își vor păstra albul natural, dar nu se vor închide atât de mult, ca de obicei.
Pâine din mălai: pufoasă, aurie și foarte sățioasă. Vei dori mereu să o prepari
Deși nu au clorofilă precum plantele și nu sunt foarte bogate în calciu, ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului nostru. În primul rând, au rol diuretic, sunt bogate în antioxidanți și fibre. Această formulă te ajută să slăbești, să elimini excesul de apă, să îți detoxifici organismul, reglează tranzitul intestinal, te scapă de constipație sau indigestie.
Conținutul de substanțe active, mai exact antioxidanții, vitaminele și mineralele, oferă ciupercilor chiar și un rol anticancerigen. Ciupercile ne ajută în lupta cu radicalii liberi, întăresc sistemul imunitar, ne apără de infecții și de extinderea formațiunilor tumorale.
Astăzi vă oferim o rețetă, pe bază de cartofi, ciuperci și usturoi. Poate merge bine ca și garnitură pentru carne, pește sau chiar pentru preparate vegetariene.
Rețeta pe care urmează să o prezentăm, azi, are o aromă minunată de usturoi și pătrunjel și poate fi servită alături de alte preparate, dar și ca fel principal sau ca un aperitiv ușor și sănătos.
Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:
400 de grame de cartofi;
300 de grame de ciuperci champignon;
șase căței de usturoi;
pătrunjel proaspăt;
sare și piper negru după gust.
Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă
Rețeta pas cu pas
Acesta este un preparat destul de ușor de făcut și presupune să fie gătit în cuptor. Prin urmare, este mai sănătos.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați cartofii curățați cubulețe, sărați-i, pipărați-i și stropiți-i cu ulei de măsline. Coaceți cartofii timp de douăzeci de minute.
Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă
Ciupercile curățate se taie în jumătate se amestecă cu usturoiul tocat și se pun peste cartofii din cuptor. Legumele se mai țin în cuptor circa 10 minute.
Când sunt gata, legumele se transferă pe un platou și se presară cu pătrunjelul tocat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu