Jurnalistul Victor Ciutacu a făcut o declarație despre Marcel Ciolacu, președintele PSD și actualul premier al României.
Jurnalistul Victor Ciutacu a fost întrebat cu ce partid simpatizează.
„Cu niciun partid. Nu sunt fanul niciunui partid. Evident, și cred că se vede acest lucru, cele mai bune relații le am cu PSD-iștii. Dar le am dintr-un motiv simplu și pragmatic: Când m-am apucat de scris politică, unul dintre partidele despre care scriam, pe vremea când nu existau telefoane mobile, era PDSR-ul, transformat ulterior în PSD.
Eu am prins vremurile de aur ale PSD-ului - cu „greii” - Octav Cozmâncă, Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase etc. Numai Dumnezeu știe câte nopți mi-am petrecut pe Strada Paris, la fostul sediul PSD. Cu acești oameni am lucrat și am legat niște relații umane - cu unii am legat relații de amiciție, cu alții de prietenie, cu alții de colaborare. Cel mai bine am lucrat cu ei. Soarta a făcut ca prima dată când am devenit consilier de ministru să fiu într-un Guvern PSD. Din toată onorata instituție din care făceam parte, eram singurul care nu era membru de partid”.
Apoi, ziaristul de la România TV a fost întrebat dacă îi place PSD-ul de astăzi.
„O să spun ceva ce o să-mi atragă mulți scuipați. Îmi place Marcel Ciolacu de astăzi, dar cu limite. Este un om pe care l-am desconsiderat și o spun cu toată responsabilitatea și cu toată asumarea. Ar putea, într-adevăr, să facă mult mai bine, și să fie mult mai decis”, a zis Victor Ciutacu în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.
VEZI ȘI: Fază tare cu Serghei Mizil, Victor Ciutacu, SPP și Băsescu. „Ce nu v-a spus e că, după mulți ani de atacuri reciproce, a fost prima oară când am schimbat câteva cuvinte politicoase cu președintele”:
La 12 ianuarie 1990 a fost reînfiinţat oficial Partidul Social-Democrat Român, iar primul preşedinte al acestui partid a fost, între 1990-1999, Sergiu Cunescu (n.16 martie 1923 - m. 16 martie 2005). Anterior, la 3 ianuarie 1990, a fost dat Decretul-lege privind înfiinţarea şi înregistrarea oficială a partidelor politice, cu excepţia celor fasciste sau care propagă concepţii contrare ordinii de stat, după cum indică lucrările "Istoria României în date" (Editura Enciclopedică, 2003) şi România, date şi fapte. 1989-2009 (editată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, 2010).
VEZI ȘI: Ciutacu a avut zece locuri de muncă. A lucrat la două ministere / video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu