EXCLUSIV  Ciuvică: „TAROM ar trebui desființată”. Exemplul de succes al unei companii private care, în doi ani, a uimit pe toată lumea

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Mugur Ciuvică este de părere că TAROM ar trebui desființată.

Din Consiliul de Administrație TAROM fac parte: Anca Daniela Boagiu, Iuliana Cristina Bârcă, Monica Săsărman, Iulian-Daniel Idolu, Costin Ionuț Iordache, Mirel Alexandru Marcu și Mihăiță Ursu.

Remunerația brută lunară pentru membrii Consiliului de Administrație este de 12.500 RON.

Compania TAROM a încheiat un acord cu personalul navigant pentru derularea operaţiunilor de zbor în regim normal, astfel încât marţi dimineaţa toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, s-au desfășurat conform programărilor de zbor. Dar luni a fost haos la TAROM. Operatorul aerian naţional a anulat zeci de curse interne şi externe din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor.

TAROM a înregistrat pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro, pe perioada protestului de luni al piloţilor, acesta fiind un semnal de alarmă împotriva condiţiilor actuale de muncă şi managementului deficitar din companie.

Mugur Ciuvică este de părere că TAROM ar trebui desființată.

3. Foto: Ager... (aeronava-tarom-ilustrativ-agerpres_34887100.jpg)

„TAROM ar trebui desființată. Acum două-trei zile, l-am auzit pe Sorin Grindeanu la Antena 3 CNN. Spunea că este supărat că piloții au făcut ciumericăria aceea, că s-au îmbolnăvit. Sorin Grindeanu a fost întrebat de ce nu-i dă afară pe șefii TAROM. El a spus că nu poate pentru că o companie internațională s-a ocupat de recrutarea Consiliului de Administrație. Cum naiba a venit compania internațională de recrutare și a recrutat pentru Consiliul de Administrație la TAROM pe Anca Boagiu, a găsit și pe un Gigel de la PNL, și o Gigică de la PSD, l-au găsit și pe prietenul lui Grindeanu, cel care a fost 20 de ani director la Aeroportul din Timișoara. Vă dați seama ce companie internațională a venit în România și a găsit toți piloșii din politica românească să-i pună în Consiliul de Administrație?... Normal că TAROM trebuie desființată. Nu are ce să facă”, a zis Mugur Ciuvică.

„Vă spun sincer că, după episodul de luni, mie îmi este teamă să zbor cu TAROM. L-am auzit pe Cezar Osiceanu, pilot, care spunea că avioanele au și o mulțime de defecte. Avioanele sunt vechi...”, a zis Bogdan Chirieac.

„În primul rând, TAROM este o companie care nu funcționează de ani de zile. Apar companii aviatice noi. S-a înființat de vreo doi ani - HiSky - o companie care are deja primul zbor direct din Bucureşti către Statele Unite ale Americii. Ce rost mai are TAROM? Eu călătoresc foarte puțin, dar se vede cu ochiul liber că este o companie care nu funcționează”, a mai zis Mugur Ciuvică la emisiunea Miercurea Neagră de pe DC News și DC News TV.

4. Inquam Pho... (tarom_inquam_photos_sabin_cirstoveanu_18666200.jpg)

HiSky este o companie cu capital integral privat, care începând cu anul 2021, operează zboruri de pasageri regulate și în regim charter cu plecare din România și Republica Moldova, către peste 20 de destinații interne și internaționale. Compania are în operare o flotă de șapte aeronave, din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri, o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri și două aeronave A321neoLR, fabricate în anul 2023, în configurație de 201, respectiv 220 de locuri.

După doar doi ani de activitate, HiSky a atins deja pragul de 1 milion de pasageri transportați, în peste 20.000 de ore și mai mult de 8700 de zboruri efectuate.

Compania operează zboruri din cele trei baze din București, Cluj-Napoca și Chișinău, către destinații din România și din Europa.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel