EXCLUSIV  Ciuvică - Vâlcu, predicții privind soarta USR. Exemplu cu o sectă celebră din SUA / video

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

USR a primit o lovitură de la DNA.

Dosarul vaccinurilor îi vizează pe Florin Cîţu (PNL), dar şi pe Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă (USR).

Mugur Ciuvică a spus că USR și-a dat cu ranga atât de tare încât s-a ajuns la „moarte”. Val Vâlcu are o opinie ușor diferită.

„USR și-a dat cu ranga atât de tare încât au dat cu piciorul la tot ce au susținut ei de când s-au înființat. În 2015 s-a înființat USB pentru a salva Bucureștiul, cu Nicușor Dan în frunte, apoi au vrut să salveze și România. Ei spuneau că salvarea României este „DNA să vină să vă ia!” Aceasta era soluția lor”, a zis Mugur Ciuvică la DC News și DC News TV, în emisiunea „Miercurea Neagră”.

Și da, soluția a venit, ce-i drept... cam târziu, dar a intrat direct peste ei, adică DNA a venit peste USR.

„Da, acum ei spun că DNA-ul este rău. Penibil! Doar Bogdan Chirieac mai crede în reînvierea USR... Cu mișcarea aceasta, USR, care era la terapie intensivă, a ajuns la morgă. Nu știu însă ce se întâmplă cu autopsia”, a zis, ironic, Mugur Ciuvică.

Jurnalistul Val Vâlcu a dat un exemplu cu o sectă din SUA, făcând o comparație cu secta „DNA să vină să vă ia”.

„Era în Statele Unite ale Americii o sectă celebră care spunea că vine sfârșitul lumii într-o dată anume, la o oră precisă, și doar membrii sectei vor fi salvați de o navă extraterestră care vine și îi evacuează. Dar era condiția să nu aibă vreun obiect metalic asupra lor. Un sociolog sub acoperire s-a infiltrat în sectă și a stat cu ei. Se apropia ziua finalului, s-au reunit membrii la locuința liderului și așteptau OZN-ul. Fiecare era controlat de metal. Au tot stat așa să aștepte...

Sociologul ce voia? Să vadă dacă membrii sectei mai rămân uniți și după aceea. Nu că au rămas uniți, ci au început să facă prozeliți după treaba aceasta. Așadar nu cred că secta DNA să vină să vă ia va fi afectată, adică cei 8-9-10% dintre alegătorii lor se vor duce, în continuare, cu ei”, a zis Val Vâlcu.

„Secta USR-iștilor este mult mai mică de 8-9%. Au avut 15-20%, dar secta, în sine, este mult mai mică de 8%. Nu sunt nici măcar 500.000 – 1.000.000 în sectă. Și dacă se votează doar sectanții între ei, atunci se bazează mult pe votul domnului Chirieac care să aducă mai multă greutate...”, a mai spus Mugur Ciuvică.

Val Vâlcu și Mugur Ciuvică, show total la „Miercurea Neagră”:

Youtube video image

Ce spune DNA

Potrivit DNA, la data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării şi distribuţiei vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziţia unor opţiuni viabile de vaccinuri şi care a presupus negocierea de către CE a unor acorduri de achiziţie anticipată cu producătorii în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcţie de numărul populaţiei, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populaţie revenea statelor membre, menţionează DNA.

Anchetatorii susţin că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de cinci zile de la notificare, o clauză de "opt-out", astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuţie pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite.

„În prezenta cauză, în contextul menţionat, sunt cercetate aspecte legate de modalitatea în care, în perioada ianuarie - mai 2021, persoane din Guvernul României, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer şi Moderna), în condiţiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane", explică procurorii.

Conform DNA, deşi dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane faţă de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacţionat şi ordonanţat la plată achiziţia în plus a cantităţii de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului. 

Istoria USB/USR

USB era continuatoarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, înfiinţată în anul 2008 de Nicuşor Dan, Diana-Lavinia Culescu şi Loredana-Mirabela Grădinaru. La alegerile locale din 10 iunie 2012, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, acelaşi Nicuşor Dan, a candidat ca independent la Primăria Capitalei, clasându-se pe locul al treilea, cu un scor de 8,45%.

Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul a fost înregistrat prin decizie definitivă la Tribunalul Bucureşti în data de 27 noiembrie 2015, conform http://tmb.ro/. La alegerile locale din 5 iunie 2016, candidatul Uniunii şi preşedintele acesteia Nicuşor Dan s-a clasat pe locul al doilea în lupta pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, cu 175.119 voturi, respectiv 30,52% din totalul voturilor valabil exprimate. În componenţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, USB a obţinut 15 posturi de consilieri. Intenţia de a înfiinţare a USR a fost anunţată de Nicuşor Dan chiar în seara zilei alegerilor, la 5 iunie. În urma fuziunii prin absorbţie de către USR, USB a fost radiat din registrul partidelor politice la data de 25 octombrie 2016.

La alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Alianţei 2020 USR PLUS i-au revenit opt mandate, după ce a obţinut 2.028.336 de voturi, reprezentând 22,36% din voturile valabil exprimate.

La 5 octombrie 2016, USR a prezentat o primă variantă a programului politic al partidului, structurat pe nouă capitole şi axat pe câteva direcţii distincte: anticorupţie şi administraţie publică, precum şi dezvoltarea unei economii sustenabile. Cele nouă capitole vizau următoarele domenii: transparenţă totală, industria modernă, agricultura micilor fermieri, sănătatea publică, cultura vie, învăţământul performant, transportul rapid, energia şi mediul, România în lume.

La alegerile legislative din 11 decembrie 2016, USR a obţinut 629.375 voturi pentru Senat, adică un scor de 8,92%, şi 625.154 voturi pentru Camera Deputaţilor, adică 8,87%, clasându-se pe locul al treilea în preferinţele electoratului din România, după PSD şi PNL. Astfel, USR a obţinut 30 de mandate de deputaţi şi 13 de senatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel