Civilii din Gaza au spart depozitele ONU pentru a lua o rație mai mare de hrană. Organizația nu-i condamnă: Acesta este un semn al disperării

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mii de locuitori din Fâșia Gaza au pătruns cu forța în depozitele și centrele de distribuție ale Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestineni (UNRWA), confiscând făină și "articole de supraviețuire de bază", transmite Reuters.

"Este un semn disperat că ordinea civilă începe să se deterioreze după trei săptămâni de război și un asediu strâns asupra Gaza", a subliniat UNRWA într-un comunicat.

Aprovizionarea cu ajutoare pentru Gaza a fost redusă treptat odată cu începerea bombardamentelor asupra enclavei palestiniene de către Israel, în urma unui atac mortal comis de gruparea militantă Hamas, care deține controlul asupra Gaza.

Tot duminică, comunicațiile telefonice și de internet dau semne că revin treptat în Fâșia Gaza, conform mai multor mijloace de presă palestiniene, citate de Reuters.

Yahya Sinwar, liderul Hamas, spune că este dispus pentru un schimb de prizonieri cu Israelul.

Liderul Hamas din Fâşia Gaza, Yahya Sinwar, a declarat sâmbătă că este gata să încheie "imediat" un schimb de ostatici pe care mişcarea sa îi are pentru "toţi prizonierii palestinieni" încarceraţi de Israel, informează AFP, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel