CJ Iaşi cere daune morale de la o firmă din Portugalia

lucrari drum iasi vaslui
lucrari drum iasi vaslui

Consiliul Judeţean Iaşi a dat în judecată firmele care au abandonat lucrările la drumul Iaşi – Vaslui, informează Evenimentul.

Autor: Adi Stroescu

lucrari drum iasi vasluiReprezentanţii instituţiei judeţene au calculat un prejudiciu de peste 60 milioane lei pe care vor să-l recupereze de la asocierea de firme dintre Jaop Sociedade de Empreitadas (Portugalia) şi Moldovtrans Auto SA. Liderul asocierii, respectiv firma portugheză, a pierdut deja aproape 4,2 milioane lei după ce CJ a reziliat contractul, suma reprezentând valoarea garanţiilor de bună execuţie. Daunele invocate în prezent de CJ se ridică la 51 milioane lei, la care se adaugă penalităţi de întârziere a lucrărilor de circa 9,2 milioane lei. „A fost promovată o acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al CJ, Sebastian Tătaru. Firma portugheză a câştigat prima licitaţie organizată pentru refacerea drumului Iaşi - Vaslui, dar la puţin timp după începerea lucrărilor a abandonat şantierul.

Drumul spre Vaslui beneficiază de fonduri europene, contractul fiind semnat la sfârşitul anului 2008. CJ riscă să piardă finanţarea din cauza întârzierilor mari în implementare, lucrările urmând a demara din nou în primăvara anului 2012, cu un nou executant.

Firma portugheză Jaop a câştigat prima licitaţie organizată pentru refacerea drumului Iaşi - Vaslui, dar la puţin timp după începerea lucrărilor a abandonat şantierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel