CJ Ilfov a lansat miercuri primul incubator de afaceri de pe raza judeţului cu finanţare din fonduri publice.
'Astăzi vom da drumul înscrierilor pentru pre-incubare, se va încheia undeva pe 30 noiembrie, urmând ca apoi să selectăm cele mai bune idei, cele mai bune firme care să meargă mai departe. (...) Le punem la dispoziţie un spaţiu şi coordonatori, un spaţiu în care pot avea acces la toate informaţiile fără să plătească nimic şi le punem la dispoziţie o echipă care să îi îndrume în punerea ideilor lor în practică: mentori, profesori, antreprenori, oameni care să le vorbească de business şi să îi îndrume în dezvoltarea ideii. (...)
Este, dacă vreţi, primul pas spre dezvoltarea Parcului Ştiinţific de la Măgurele pe această direcţie, pentru că Măgurele înseamnă nu numai dezvoltarea antreprenoriatului, ceea ce îşi propune orice parc ştiinţific, înseamnă în primul rând transformarea cercetărilor în realităţile zilei, în nevoile pe care să le satisfacem noi în viaţa de zi cu zi', a afirmat preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, cu prilejul lansării incubatorului Ilfov Business Hub. Potrivit acestuia, CJ Ilfov şi-a propus o dezvoltare durabilă cu gândul la viitor.
'Personal nu cred că un consiliu judeţean trebuie să fie numai un furnizor de servicii sociale pentru copii şi bătrânii aflaţi în probleme sau un furnizor de servicii la modul general - alimentare cu apă, canalizare, energie, gaze -, nu că nu sunt necesare, dar ele fără dezvoltare economică nu au cum să fie puse în practică. Educaţia înseamnă grădiniţe şi am investit foarte mult în grădiniţe. Educaţia înseamnă şcoli şi am investit foarte mult în şcoli.
Educaţia înseamnă investiţie în învăţământul dual şi facem lucrul acesta. Educaţia înseamnă investiţia în incubatoare de afaceri şi facem acest lucru. Vrem să transformăm Ilfovul - pentru că Ilfovul e un judeţ tânăr - în cel mai profitabil judeţ din punct de vedere economic', a adăugat Petrache. Potrivit rectorului Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu, cea mai mare resursă a acestei ţări sunt cei care reuşesc să aducă plus valoare societăţii cu mintea lor.
'Bucureştiul are foarte multe hub-uri, de obicei hub-uri mici, încercate de diferite structuri, ONG-uri şi aşa mai departe, fără să reuşim să ne strângem într-o proiecţie mai mare', a adăugat el. Spre deosebire de un hub obişnuit, Ilfov Business Hub oferă, după un program de pre-incubare, 16 locuri în incubator pentru cei mai buni, care vor beneficia de spaţiu de lucru. Antreprenorii vor avea acces gratuit la spaţii de lucru flexibile, echipamente şi servicii administrative folosite în comun de firmele incubate, dar şi formare şi consiliere pentru tinerii antreprenori, servicii de contabilitate, marketing, consultanţă pentru finanţări şi alte servicii generalizate, toate cu titlu gratuit timp de trei ani, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News