Astăzi, în parcul Regele Mihai I, parcul Herăstrău din București, a avut loc expoziția expoziţie "Clădiri emblematice ale Capitalei”.
Expoziția a fost organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic în colaborare cu Arhivele Naţionale ale României.
La expoziție au putut fi vizionate mai multe panouri reprezentând clădiri emblematice ale Bucureștiului din perioada premergătoare Primului Război Mondial. Datele istorice au fost scoase la lumină cu largul concurs al Arhiveor Naționale ale României.
„Obiectivul acestei expoziţii este acela de a readuce în conştiinţa publicului imagini de epocă elocvente ale unor clădiri importante din capitală, acte de fundaţie sau comemorative şi documente oficiale relevante, marcând astfel un secol de istorie de la înfăptuirea României Mari”, se arată într-un comunicat al AMPT.
„Cu o temă inspirată de celebrarea celor 100 de ani de la Marea Unire, expoziţia este organizată în marja acţiunii de promovare turistică a oraşului Bucureşti, demarată de către Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în anul CENTENAR 2018”, mai informează sursa citată.
La lansarea evenimentului, au luat cuvântul, printre alții, Tomnița Florescu, viceprimar al Capitalei, Oana Zaharia, director AMPT, Alina Pavelescu, director adjunct al Arhivelor Naționale ale României, dar și academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române.
Răzvan Theodorescu a salutat inițiativa și organizarea evenimentului, propunând o expoziție și a perioadei interbelice, mai ales că locația aleasă, Parcul Herăstrău, este opera în mare parte a Regelui Carol al II-lea, de multe ori văzut ca un personaj negativ în istorie.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu