EXCLUSIV  Blocuri în care riști să fii „condamnat la moarte“ în caz de cutremur. Bulai: Am un coleg care a lucrat la Inspectoratul de Stat în Construcții

Freepik
Freepik

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre riscurile la care construcțiile neconforme îi expun pe bucureșteni în cazul unui cutremur.

Sociologul Alfred Bulai a povestit, în cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, cât de neconform s-a construit în București în anii 1990 și cât de expuse sunt acele clădiri în cazul unui seism major care cel mai sigur va afecta Capitala.

„Eu nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă (n.r. în cazul unui cutremur) cu blocurile astea reșapate frumos, cu termopan, care nu au fost gândite pentru mii de tone.Termopanul e infinit mai greu. Au băgat cel puțin un milion de cuie să facă lucrurile alea.“, a zis Alfred Bulai.

„Și polistirenul ăla, sute de metri pătrați, contribuie. E ușoară izolația, dar...“, a adăugat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Ironia sorții cu seismele din România | De ce paza bună nu te scapă de primejdia rea în cazul unui cutremur (Video)

„Construcțiile au o marjă de risc, dar nu știm dacă s-au depășit sau nu. Am un coleg din armată - care a lucrat la Inspectoratul de Stat în Construcții - și l-am întrebat cum e cu riscul clădirilor. A zis că în anii ’90 erai condamnat la moarte, a fost demență totală, majoritatea nu au avut autorizații sau le-au avut luate la mișto. În anii 2000 s-a reglementat și nu mai erau probleme, decât unele cazuri atipice.

În anii 1990 s-au întâmplat două lucruri: cei care aveau proiect pentru patru etaje au zis că dacă le-a mai rămas bani pot să facă 7 etaje iar în al doilea rând, mulți au zis să facă niște camere mari, fără a se gândi la riscuri. Sunt discuții largi despre problemele construcțiilor din România“, a zis Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Ce s-ar întâmpla în București la cutremur. Prof. Bulai: Problema e că va fi un dezastru, dar nu atât de la seism, ci pentru că avem dependență totală de Internet

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel