Deputatul independent Remus Borza a vorbit, în emisiunea ”Borza Analytica”, de la DCNews, despre “ordinul dat pe unitate” pentru ca România să aibă o clasă politică slabă.
Publicitate
Instituția-cheie a democrației, cea mai slabă încredere
”A fost, la începutul anului, un sondaj IRES vizavi de ceea ce cred românii cu privire la direcția în care se îndreaptă România. Trei din patru români consideră că într-o direcție proastă. Asta știam, nu e o noutate, dar dacă ne uităm la gradul de încredere în niște instituții fundamentale pentru democrație și mă refer la Parlament și la partidele politice, cea mai proastă încredere din toate instituțiile este de 15% pentru Parlament și de doar 10% pentru partide. Partidul este instituția-cheie privind corecta și buna funcționare a unei democrații și a unei societăți.” a spus Remus Borza, joi, în emisiunea ”Borza Analytica”.
”Mocirlă, mediocritate numită clasa politică”
”Dacă vom pune la zid tot timpul, în fiecare zi, clasa politică și pe orice politician și apetitul oamenilor de calitate spre politică va fi foarte scăzut și vom rămâne în acea mocirlă, în acea mediocritate numită clasa politică românească” a continuat Remus Borza.
”Ordin pe unitate”
Întrebat dacă e cineva care coordonează acest atac la clasa politică, deputatul independent a răspuns afirmativ. Cât despre informația dacă atacurile sunt interne, din țară, sau din afară, Remus Borza a afirmat: ”Pot să fie și din interior, pot să fie și din exterior. Din interior, în zona “serviciului”, evident că au nevoie de politicieni vulnerabili, compromiși, mediocri, pe care să poată să-i coordoneze, să-i ghidoneze, să poată să le dea plicul cu ce au de făcut, ordinul pe unitate să poată să-l transmită în fiecare dimineață, la apel. Poate să fie și din interior o astfel de direcție”.
[citeste si]
Deputatul a adăugat că oamenii de calitate în politică îi pun ”în pătrățică” pe cei care dau ordinul. El a continuat: ”La fel și din afară. Să nu credem că suntem prea iubiți. Din `90, acesta a fost ordinul: România e o piață de desfacere, o colonie, un cap de pod militar și economic. Trebuie să tăiem din elementele care țin de suveranitate și statalitate și să fie o țară cuminte, ascultătoare, cu lideri la fel. Din punctul acesta de vedere, pot exista tendințe interioare și exterioare în care România trebuie redusă la minimum cu putință. Atunci, și elitele politice trebuie decapitate- în măsura în care mai sunt- și împiedicat accesul în clasa politică a unor oameni care au dovedit competență, moralitate, au generat performanță și plus-valoare. Probabil nu se dorește în România, nici din afară, nici din interior, să promovăm astfel de profile morale și umane în politică, în societate”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu