Clasare Iohannis. Lazăr - Toader - Prună, contradicții majore în scandalul momentului

Contradicții majore au avut loc în scandalul dintre Augustin Lazăr și Tudorel Toader despre ordonanța de clasare dintr-un dosar al președintelui Klaus Iohannis. 

”Lucrările sunt solicitate de către C.S.M. prin regulament și sunt destinate exclusiv emiterii avizului pentru numire. Ulterior, către Președintele României sunt înaintate propunerea ministrului justiției, hotărărea motivată a Secției pentru procurori din cadrul C.S.M. și C.V.-ul candidatului.” se arăta în primul comunicat al PÎCCJ pe tema ordonanței de clasare din dosarul de numire al lui Augustin Lazăr. 

Miercuri, de la Parchetul General a venit precizarea: ”Ministrul justiției exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Această ordonanță de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competenței la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat, spre soluționare, unui procuror. Copiile mai multor lucrări au fost introduse într-un plic și depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiției, unde eroarea a fost observată și înlăturată.”

Deși în comunicatul oficial se precizează că eroarea a fost înlăturată la Ministerul Justiției, Raluca Prună, pe atunci ministru al Justiției, spune că nu a văzut niciodată așa ceva:  

”Nu am văzut niciodată niciun fel de ordonanţă de clasare care să fi fost semnată sau nesemnată de Augustin Lazăr, de Cristian Lazăr la dosar. Nu a existat aşa ceva”. 

Totodată, așa cum scrie mai sus ”au fost introduse într-un plic și depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiției, unde eroarea a fost observată și înlăturată.” Tudorel Toader vine și dă un singur exemplu, care stă să contrazică proiectul depus la MJ: ”15 martie 2016, orele 12:22: în condiţiile în care legea spune care sunt piesele ce trebuie cuprinse în dosar şi la minister se primeşte, prin mail, doar o scrisoare de intenţie şi un CV. În condiţiile în care pe 16 martie expira data de înscriere şi dosarul nu era complet, eu, personal, dacă eram ministru, nu îl primeam în competiţia pentru desemnarea ca procuror general.”

Pe de altă parte, PSD anunța că Toader va publica documentul și va fi un scandal monstru, au amânat remanierea. După două zile de amânări, ministrul Justiției publică un comunicat de presă în care povestește documentul. 

În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, nu a avut nicio reacție în acest scandal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel