Dacă vrei să încerci ceva nou, în materie de clătite, ai ajuns unde trebuie. Iată cum se prepară clătita la cuptor.
Ingrediente
1 ou
60 ml lapte
30 gr făină albă
puţină coajă de lămâie rasă
1/2 lingură unt
Pentru pudrat
1 lingură zahăr pudră vanilat
puţină scorţişoară
sirop de arţar
Vezi și: Supă falsă de pui. Rețeta de post simplă și gustoasă
Cum se prepară
Se încinge cuptorul la 220C cu tigaia în el. Veţi folosi o tigaie de 15 cm care merge la cuptor, preferabil de fontă. Se bate oul cu laptele şi puţină coajă rasă de lămâie, potrivit e-retete.ro. Se adaugă făina şi se amestecă rapid, până ce aceasta nu se mai vede. Nu o mixaţi mai mult, chiar dacă are cocoloaşe.
Se adaugă untul în tigaie şi se mai lasă la cuptor până untul se încinge bine. Se scoate tigaia din cuptor şi, folosind o pensulă de silicon, ungeţi şi marginile tigaii cu unt. Puneţi aluatul în tigaia fierbinte şi daţi la cuptor.
Coaceţi clătita pentru cca 15 minute, până când marginile sunt umflate şi rumene, iar centrul e şi el umflat. Scoateţi clătita din cuptor şi pudraţi-o cu zahărul pudră amestecat cu puţină scorţişoară. Stropiţi-o cu sirop de arţar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu