Poți pregăti niște clătite frumos colorate, folosind ingrediente naturale.
Clătitele sunt, deseori, consumate la micul dejun. Motivul este destul de simplu: clătitele pot fi făcute atât sărate, cât și dulci, sau, dacă vrei neapărat, le poți face simple, fără nicio aromă.
Dacă vrei să-ți surprinzi oaspeții și familia, poți încerca să gătești clătite colorate, care, cu siguranță, îți vor decora masa. Și pentru a te otrăvi cu niște coloranți chimici, ăi poți face singur din produsele disponibile în cămară.
Tiramisu cu ricotta și miere. Secretul pentru o cremă spumoasă și delicioasă
Clătite verzi. Spanacul obișnuit va colora aluatul în verde. Peste frunzele se spanac se toarnă apă clocotită și se mixează cu un blender. Pentru ca fibrele verzi ale frunzelor să nu ajungă în aluat, deoarece sunt puțin dure, treceți piureul obținut printr-o sită.
Clătite roz. Pentru a obține culoarea roz, utilizează suc sau piure de sfeclă roșie. Există două moduri de a face aceste clătite.
Metoda 1, Fierbe o sfeclă roșie întreagă, curăț-o de coajă și dă-o printr-o răzătoare foarte fină. Apoi, adaugă piureul obținut în aluat. În acest caz, clătitele vor avea o culoare de roz moale.
Metoda 2. Stoarce sucul dintr-o sfeclă medie direct în aluat. Aceste clătite vor avea o culoare roz mai strălucitoare.
Brioșe cu mere, o idee grozavă pentru micul dejun. Rețeta simplă
Clătite galbene. Pentru culoarea galbenă, adaugă în aluatul pentru clătite turmeric. Pentru fiecare 500 de grame de aluat, vei avea nevoie de 1 lingură de turmeric. Acesta se adaugă în aluat împreună cu făina cernută.
Pentru a avea clătite delicioase, aromate și ușoare, adaugă zahăr vanilat, esență de rom sau esență de portocală.
Pentru a evita cocoloașele, folosește lapte călduț când faci aluatul. Acest lucru va ajuta făina să se amestece mai ușor și va preveni formarea de cocoloașe.
Lasă aluatul de clătite să se odihnească. Dacă utilizezi ingrediente la temperatura camerei, vei avea nevoie doar de 15 minute pentru a lăsa aluatul să se odihnească. Acest lucru îi va permite aluatului să se îngroașe și să se răspândească mai bine în tigaie.
Plăcintă delicioasă, preparată în friteuza cu aer: cina va fi gata în doar câteva minute
Unge ușor tigaia cu ulei. Pentru a face clătite frumoase, ține lângă tine un castron mic cu ulei și o perie, cu care vei unge tigaia.
Încinge bine tigaia pentru prima clătit. De cele mai multe ori, prima clătită se rupe, dacă tigaia nu este suficient de fierbinte. Așteaptă până când căldura este distribuită uniform pe tigaie înainte de a turna aluatul pentru prima clătită.
Folosește folie de aluminiu pentru a păstra clătitele pufoase. Când clătitele sunt gata, pregătește o farfurie, unde le vei pune și acoperă-le cu o folie de aluminiu pentru a le menține moi și calde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News