În articol găsești rețeta de clătite cu bere a lui Florin Dumitrescu.
Florin Dumitrescu a învățat din adolescență tainele gastronomiei, iar munca continuă și pasiunea pentru gătit l-au făcut unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Astfel, rețetele sale sunt printre cele mai căutate. Printre altele, Florin Dumitrescu are o rețetă specială de clătite cu bere, scrie Ziarul de Iași, citând Cancan.ro.
Ingrediente: 200 gr făină, 1 ou, un praf de sare, aproximativ 350 ml lapte, 50 ml bere, ulei, 200 gr nuci, 50 ml miere, zahăr pudră.
Mod de preparare:
1. Pentru a savura cele mai delicioase și pufoase clătite, amestecați făina cu ouăle, zahărul, sarea și adăugați laptele treptat, până obțineți un amestec omogen.
2. La final, adăugați berea și câteva picături de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase și deloc uscate.
3. Pentru umplutură, prajiți nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Serviți clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme… cum și cât vă permite imaginația. Poftă bună!
Chef Florin Dumitrescu a explicat de ce nu ar trebui să comanzi, la restaurant, ce îți recomandă chelnerul.
"Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest "astăzi vă recomand"… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc, astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?
E e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează. Dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină", a explicat Florin Dumitrescu în podcastul lui George Buhnici, potrivit unica.ro.
"Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.
Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul - că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă - bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi', a mai spus Florin Dumitrescu. Vezi mai mult AICI.
VEZI ȘI: Chef Dumitrescu a găsit cel mai spectaculos desert în Thessaloniki
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News