Clătiteșe cu dovleac și scorțișoară sunt un adevărat deliciu pentru papilele gustative. Unde mai pui că este o rețetă numai bună, în zilele de toamnă răcoroase.
INGREDIENTE
400 g pulpă de dovleac
200 g făină
130 ml lapte
2 ouă
3 linguri zahăr
1/2 pliculeț praf de copt
un praf bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță scorțișoară
un praf sare
esența vanilie
MOD DE PREPARARE
Curăţă şi rade dovleacul sau dă-l prin robotul de bucătărie. Combină dovleacul cu zahărul şi căleşte-l la foc mic pentru 10 minute, apoi adăugă scorţişoara. Combină dovleacul cu laptele, esenţa de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea.
Încorporează făina în aluat până la omogenizare şi prăjeşte clătitele, câte 1-2 minute pe ambele părţi. Serveşte clătitele cu sirop de arţar, cu miere şi nuci sau cu frişcă alături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu