Clătite cu dovleac și scorțișoară. Rețetă delicioasă de sezon

Clătiteșe cu dovleac și scorțișoară sunt un adevărat deliciu pentru papilele gustative. Unde mai pui că este o rețetă numai bună, în zilele de toamnă răcoroase.

INGREDIENTE

400 g pulpă de dovleac

200 g făină

130 ml lapte

2 ouă

3 linguri zahăr

1/2 pliculeț praf de copt

un praf bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță scorțișoară

un praf sare

esența vanilie

MOD DE PREPARARE

Curăţă şi rade dovleacul sau dă-l prin robotul de bucătărie. Combină dovleacul cu zahărul şi căleşte-l la foc mic pentru 10 minute, apoi adăugă scorţişoara. Combină dovleacul cu laptele, esenţa de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea.

Încorporează făina în aluat până la omogenizare şi prăjeşte clătitele, câte 1-2 minute pe ambele părţi. Serveşte clătitele cu sirop de arţar, cu miere şi nuci sau cu frişcă alături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel