Clătitele cu dovlecei sunt indeale pentru perioadele de post sau vegetarieni.
Deşi este sărac în calorii, dovlecelul ne furnizează cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanti. Includerea lui în dietă poate aduce o serie de beneficii organismului. Se pot face multe din dovlecei: rondele pane, salată de dovlecei cu maionează, dovlecel copt cu mirodenii şi... clătite! În clasicul aluat ca pentru clătite pui, simplu, dovlecel ras, sare, piper şi iată cum poţi avea la masă o specialitate cu un gust de-a dreptul divin!
1 dovlecel
1 ceaşcă făină
1 ceaşcă apă minerală
mărar
ceapă verde
sare
piper
ulei
Pregătești aluatul de clătite, amestecând făina cu apa minerală, puțină sare și o lingură de ulei.
Cureți și dai prin răzătoarea mare un dovlecel, îl scurgi de apă, strângându-l uşor în mână. Este nevoie de aproximativ 3 linguri de dovlecel ras.
Amesteci dovlecelul ras în aluatul de clătite, adaugi ceapa verde și mărarul tăiate mărunt, sare și piper după gust.
Încingi tigaia și lași la rumenit fiecare clătită pe ambele părți. Se pot servi cu brânză tofu rasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News