Ai încercat clătitele cu dovlecei?
450 g dovlecei
300 ml chefir
4 ouă
350 g făină
1 lingură ulei de floarea soarelui
pătrunjel
un praf de sare
1/2 lingură bicarbonat de sodiu
unt de șters tigaia
Dă dovleceii pe o răzătoare și amestecă-i împreună cu oul, sarea și chefirul într-un castron mediu. Adăugați pătrunjel tocat și amestecați bine. Adăugați, treptat, făina și frământați aluatul.
Se adaugă bicarbonat de sodiu și ulei. Se amestecă bine și se lasă să stea 20 de minute, notează bucatarianoastra.online. Dacă este prea groasă compoziția, mai adăugați puțină apă sau lapte. Faceți clătite până devin aurii pe ambele părți.
La final, întindem doar clătita cu unt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu