Clătitele cu feta și mărar pot reprezenta o variantă rapidă și sățioasă de mic dejun.
Ingrediente pentru 10 clătite:
2 ouă
1 cană lapte
1 cană apă minerală
1,5 căni făină albă de grâu
150-200g feta
1 legătură mică de mărar
puţin ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Cerneţi făina într-un bol, adăugaţi un praf de sare, laptele, apa minerală. Amestecaţi rapid cu un tel, apoi adăugați ouăle. Amestecaţi şi, la sfârşit, adăugaţi brânza zdrobită bine şi mărarul tocat. Amestecaţi uşor tot cu telulul şi compoziţia este gata, scrie haisagatim.ro.
Ungeţi cu puţin ulei o tigaie de clătite sau tigaia cu care faceţi clătite de obicei şi turnaţi cu polonicul aluatul. Coaceţi la foc potrivit clătitele până se rumenesc frumos pe o parte şi pe alta. Apoi, le scoateţi pe o farfurie. De fiecare dată când faceţi o nouă clătită, amestecaţi uşor prin compoziţie, brânza are tendinţa să se lase la fundul bolului.
Tăiaţi clătitele în jumătate şi le rulaţi. Apoi, le aşezaţi pe un platou.
BONUS: Omleta Poulard. Rețeta perfectă pentru micul dejun
Ingrediente
3 ouă
puțină sare
un vârf de cuțit de praf de copt
ulei
Cum se prepară
Se separă gălbenușurile de albușuri. În albușuri se pune sare după gust. Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui tel sau a unui mixer electric. Spuma de albușuri trebuie să fie fermă, să se poată întoarce castronul cu fața în jos fără ca albușurile să cadă, potrivit retete.unica.ro.
Gălbenușurile se bat și ele cu praful de copt. Albușurile se amestecă cu gălbenușurile având grijă să amestecăm ușor de jos în sus pentru a nu pierde aerul din albușuri. În tigaia caldă se pun câteva picături de ulei și se toarnă amestecul realizat mai sus. Ouăle trebuie distribuite uniform pe suprafața tigăii. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mediu 10 minute. Omleta se pliază în farfurie.
Opțional: se poate adăuga pătrunjel tocat fin sau cepșoară în amestecul de gălbenușuri.
- Image by azerbaijan_stockers on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News