Vrei să pregătești copiilor o gustare gustoasă, sănătoasă și cu foarte puține calorii?
Iată rețeta pentru clătite cu mere, care sunt gata în doar 5 minute.
Pentru a găti clătite cu mere, vei avea nevoie de:
200 de grame de făină,
150 ml lapte,
8 grame de praf de copt (aproximativ o jumătate de plic),
2 mere,
1 ou întreg,
zahar după gust,
puțin unt,
un strop de ulei de măsline.
Dozele indicate sunt pentru aproximativ 20 de clătite cu mere.
Într-un bol sparge oul și toarnă tot laptele. Se amestecă cu o lingură. Pune praful de copt, făina și zahărul într-un al doilea bol și amestecă bine. Transferă alimentele sub formă de pulbere în bolul cu ou și lapte și amestecă.
Pui cu miere și usturoi, o cină simplă cu un gust divin
Merele se spală. Unul de dă prin răzătoarea grosieră și se adaugă în aluat. Lasă aluatul să se odihnească la frigider pentru aproximativ zece minute.
Al doilea măr se taie felii, care se călesc într-o tigaie cu puțin unt. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă în aluat.
Toarnă un strop de ulei într-o tigaie curată, așteaptă să se încălzească puțin și apoi adaugă o parte din aluat creând cercuri.
Gătește clătitele pentru câteva minute, răsturnându-le pe cealaltă parte când sunt aurii. Repetă acești pași până când se termină tot aluatul.
Clătitele sunt gata. Le poți servi cu puțină miere, cu puțin zahăr pudră sau dulceață fără zahăr. Vor fi apreciate atât de adulți, cât și de copii. Poftă bună!
Îți recomandăm să faci acest desert, mai ales că acum este sezonul dovlecilor! Acest desert te va cuceri imediat. Rețeta este simplă, ușor de reținut și repetat.
Ingrediente:
dovleac - 300 grame,
griș - 250 grame,
chefir - 250 ml,
zahăr - 150 grame,
praf de copt - 1 linguriță,
coaja de la 1 lămâie,
unt - 50 de grame.
Ingrediente pentru sirop:
zahăr - 100 grame,
apă - 100 ml,
sucul de la 1 lămâie.
Dovleacul se decojește de coajă și semințe, apoi se dă prin răzătoare grosieră. Adaugă grișul, chefirul, zahărul, praful de copt și coaja de lămâie. Se amestecă cu o lingură.
Unge o formă de copt cu unt, toarnă aluatul și nivelează-l cu o lingură. Se coace la cuptor la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Între timp, fierbe siropul din apă, zahărul și zeama de lămâie. Așteaptă până când zahărul se topește, apoi oprește aragazul.
Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare
Se toarnă siropul peste prăjitura fierbinte și se lasă să se răcească. Tăie prăjitura în porții și servește-le pe masă. Deasupra, poți presăra nuci tocate sau fructe uscate. Poftă bună!
Plăcinta cu mere, preparată după această rețetă, este atât de gustoasă încât se topește în gură. În plus, se prepară repede. O aromă incredibilă va umple toată bucătăria și vei fi nerăbdător să te bucuri de o felie de plăcintă, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Această rețetă poate fi preparată zilnic, deoarece toate ingredientele sunt mereu la îndemână.
Ingrediente:
mere (de preferință acre) - 500-600 grame,
zahăr - 160 de grame,
făină - 160 de grame,
ouă - 4 bucăți,
praf de sare.
Spălați și tăiați merele în felii. Bateți bine ouăle cu zahărul și cu un praf de sare. Cerneți făina în amestecul de ouă și zahăr și amestecați ușor cu o spatulă de jos în sus. Trebuie să lucrați cu atenție pentru ca aluatul să-ți rămână aerat și ușor.
Ciocolată delicioasă de casă: fără zahăr și fără lactoză. Va deveni desertul preferat
Ungeți o formă de copt cu unei și stropiți-o apoi cu făină. Se toarnă ½ parte din aluat, apoi se pune o parte din merele tăiate felii. Deasupra merelor se toarnă restul aluatului și se așează merele rămase.
Dacă tăiați merele în cuburi, le puteți adăuga în aluat, amestecați ușor și apoi puneți întreaga masă într-o tavă de copt. Coaceți 25-30 de minute la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu