Clătitele cu urdă și leurdă reprezintă gustarea perfectă, mai ales într-o zi de luni. Iată cum se prepară.
Ingrediente
100 gr făină
300 gr de urdă
1 pahar apă minerală
1 cană lapte
3 ouă
1 legătură ceapă verde
1 legătură leurdă
jumătate de legătură mărar
1 ceaşcă smântână
4 linguri unt
Se bat ouăle cu un vârf de sare timp de 1 – 2 minute. Se toarnă de sus şi împrăştiat făina până când se obţine un aluat fin, apoi se adaugă apa minerală şi laptele, scrie acasalaromani.ro. Compoziţia se lasă în frigider pentru 30 de minute.
Se pregăteşte separat umplutura din verdeaţă tocată mărunt, untul lăsat la înmuiat, urda, ceapa verde, leurda şi sare după gust. După ce compoziţia a fost răcită, se unge o tigaie cu ulei şi se lasă la încins, apoi se toarnă câte un polonic din compoziţie în manieră obişnuită pentru prepararea clatitelor.
Clătitele astfel obţinute se umplu cu crema de urdă şi leurdă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu