Ții post în această perioadă? Atunci, poți încerca rețeta de clătite cu vinete. Iată cum se prepară...
Ingrediente
Pentru clătite:
150 ml apă minerală
200 gr făină
sare
piper
20 ml ulei
5 gr bicarbonat de sodiu
Pentru umplutură:
2 vinete
5 căţei de usturoi
sare
piper
10 ml ulei
10 ml ulei de măsline
Cum se prepară
Din apă minerală şi făină facem un aluat ca pentru clătite. Asezonăm cu sare şi piper, iar la sfârşit adăugăm bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie, uleiul. Omogenizăm bine. Din aluatul obţinut pe care l-am lăsat la rece 15 minute facem clătite pe care le dăm de-o parte, potrivit gustos.ro. Vinetele se coc pe tablă sau în cuptor şi se lasă să se răcească. Curăţăm vinetele şi le lăsăm puţin la scurs după care le tocăm ca pentru salată.
Între timp, curăţăm usturoiul, îl pisăm şi îl tragem puţin în tigaie cu ulei. Adăugăm vinetele tocate, asezonăm cu sare şi piper după gust şi le lăsăm la foc mic 10 minute, amestecând din când în când. Umplem clătitele cu vinetele care s-au răcorit puţin. Servim cu pătrunjel verde tocat deasupra şi cu un strop de ulei de măsline.
BONUS: Chifteluțe mănăstirești de post. Rețeta simplă, dar plină de gust
Ingrediente
2 căni cu fasole boabe
1/2 franzelă
1 ceaşcă plină cu ulei pentru prăjit
2 cepe
1 căpăţână de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
1 frunză de dafin
3 legături de mărar
1/2 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
1 ceaşcă făină
Garnitură
200 g amestec de seminţe de quinoa şi chia
1 linguriţă ulei
sare
Cum se prepară
Se pune fasolea de seară, la umflat. A doua zi se pune la fiert, după 15-20 minute, se scurge, se clăteşte fasolea şi se pune din nou la fiert, în apă fierbinte, scrie gustos.ro. Când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul curăţate şi tăiate cuburi, frunza de dafin şi 1 linguriţă rasă cu sare.
După ce totul este fiert, se scurge fasolea foarte bine, se pasează cu furculiţa (nu trebuie să rezulte o pastă), se adaugă miezul de pâine înmuiat şi bine stors, verdeaţ tăiată mărunt, piper, cimbru, usturoiul pisat şi se omogenizează bine totul. Se formează chifteluţe, se trec prin făină, se prăjesc în ulei şi se scot pe hârtie de bucătărie.
Pentru garnitură, se pun seminţele la fiert în apă, cu puţină sare. După 15-20 minute, se strecoară seminţele şi se amestecă cu puţin ulei. Pe farfurie se face o insulă cu seminţe, alături chifteluţele şi se servesc. Drept garnitură, fiecare foloseşte ce are şi ce doreşte, cartofi, orez, paste sau se consumă fără garnitură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu