Aceste clătite sunt ideale pentru micul dejun sau gustare.
Ai poftă de clătite, dar să nu fie dulci? Iată varianta sărată, pretabilă ca şi gustare, uşor de făcut şi extrem de delicioasă!
½ kg cartofi
60 ml lapte
30 g unt
1 lingură smântână grasă
50 g făină
2 ouă
1 vârf nucșoară
1 vârf de sare
ulei
smântână, pentru servit
pătrunjel, pentru ornat
Cureți cartofii, îi pui la fiert întregi în apă cu sare și îi lași aproximativ 30 de minute până când se pătrund bine. Îi scurgi, îi pasezi sau îi dai prin răzătoarea mare, îi amesteci cu untul, torni laptele călduț, îi asezonezi cu nucșoară și îi dai la răcit.
Adaugi apoi albușurile bătute spumă, smântâna, făina, iar la final gălbenușurile și continui să omogenizezi. Dai amestecul la rece 15 minute.
Încingi bine uleiul în tigaie și cu un polonic torni clătitele în dimensiunea dorită, lăsându-le să se rumenească bine pe ambele părți. Le ornezi cu pătrunjel și le servești cu smântână sau cu iaurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News