Clătite de cartofi cu smântână

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Aceste clătite sunt ideale pentru micul dejun sau gustare.

Ai poftă de clătite, dar să nu fie dulci? Iată varianta sărată, pretabilă ca şi gustare, uşor de făcut şi extrem de delicioasă!

Ai nevoie de:

½ kg cartofi

60 ml lapte

30 g unt

1 lingură smântână grasă

50 g făină

2 ouă

1 vârf nucșoară

1 vârf de sare

ulei

smântână, pentru servit

pătrunjel, pentru ornat

Cum le prepari

Cureți cartofii, îi pui la fiert întregi în apă cu sare și îi lași aproximativ 30 de minute până când se pătrund bine. Îi scurgi, îi pasezi sau îi dai prin răzătoarea mare, îi amesteci cu untul, torni laptele călduț, îi asezonezi cu nucșoară și îi dai la răcit.

Adaugi apoi albușurile bătute spumă, smântâna, făina, iar la final gălbenușurile și continui să omogenizezi. Dai amestecul la rece 15 minute.

Încingi bine uleiul în tigaie și cu un polonic torni clătitele în dimensiunea dorită, lăsându-le să se rumenească bine pe ambele părți. Le ornezi cu pătrunjel și le servești cu smântână sau cu iaurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel