Clătitele de cartofi cu umplutură de ouă sunt delicioase și ar trebui să fie în cartea de bucate a fiecărei gospodine.
Clătitele de cartofi sunt o opțiune excelentă pentru prânz sau cină pentru întreaga familie. Se prepară ușor, sunt consistente și gustoase. În plus, poți alege orice umplutură pentru clătite.
Ingrediente pentru aluat:
ou - 2 bucăți,
sare - 1 linguriță;
usturoi uscat - 1/2 linguriță;
boia de ardei - 1/2 linguriță;
făină - 150 grame;
cartofi - 2 bucăți;
ceapă verde - după gust.
Prepară o cină delicioasă și ieftină din orez și cartofi. Toată familia va fi sătulă
Ingrediente pentru umplutură:
ou fierte - 4 bucăți,
ceapă prăjită - 1 bucată,
brânză - 100 grame,
sare după gust.
Combină ouăle cu sarea și condimentele. Adaugă treptat făina și amestecă bine până vei obține o compoziție omogenă și fără cocoloașe. Pune în aluat cartofii rași fin și ceapa verde tocată și amestecă bine.
Salată franțuzească de cartofi, cu muștar de Dijon și verdeață proaspătă. Rețeta simplă
O tigaie unsă cu puțin ulei se pune pe aragaz. Când tigaia s-a încins, adaugă câte un polonic de aluat într-un strat subțire. Gătește fiecare clătită, la foc mic, pe ambele părți, până când este gata.
Pentru a pregăti umplutura, prăjește ceapa în unt. Combină apoi ceapa prăjită cu ouăle fierte tocate și brânza dată prin răzătoarea fină. Adaugă sare după gust în umplutură.
Un desert neobișnuit din bucătăria evreiască: kugel cu tăiței, mere și mure
Pune pe fiecare clătită câte o lingură de umplutură. Rulează strâns clătitele. Mâncarea copioasă pentru întreaga familie este gata. Servește clătitele umplute cu ouă cu smântână sau iaurt. Poftă bună!
Clătitele coapte la cuptor cu mere sunt o opțiune grozavă pentru micul dejun, mai ales în weekend.
Clătita olandeză cu mere se prepară în mai puțin de o oră. Acest produs de patiserie va avea un succes grozav.
Dacă îți rămân câteva bucăți de clătită, pune-le într-un recipient ermetic și păstrează-le în frigider până la trei zile. Apoi doar reîncălzește-le în cuptor sau în cuptorul cu microunde și vor fi la fel de bune ca proaspete.
Ingrediente:
mere - 2 bucăți,
zahăr - 1/4 cană,
scorțișoară măcinată - 3/4 linguriță,
făină de grâu - 3/4 cană,
sare - 1/4 linguriță,
ouă - 3 bucăți,
lapte - 3/4 cană,
zahăr vanilat - 1 lingură,
unt - 3 linguri,
zahăr pudră - după gust.
Încinge cuptorul la 200 de grade. Pune o tavă din fontă sau rezistentă la căldură în cuptor. Într-un castron, amestecă bucățile de mere cu zahărul și scorțișoara.
Într-un alt bol, amestecă făina și sarea. Într-un castron bate ouăle, laptele, zaharul vanilat și 1 lingură de unt. Se toarnă ingredientele umede în bolul cu ingredientele uscate și se amestecă până se omogenizează.
Scoate cu grijă tava din fontă fierbinte din cuptor. Adaugă untul rămas pentru a acoperi tăvii. Întinde feliile de măr, iar deasupra toarnă aluatul. Coace 20-30 de minute până clătita se rumenește. Clătitele se servesc cu sirop de arțar sau zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News