Clătite de ciocolată: cea mai bună gustare, servită la micul dejun în weekend

Clătite de ciocolată - cea mai bună gustare, servită la micul dejun în weekend. Sursa - Pexels
Clătite de ciocolată - cea mai bună gustare, servită la micul dejun în weekend. Sursa - Pexels

Ce poate fi mai bun într-o dimineață de weekend decât niște clătite de ciocolată, servite alături de o ceașcă de cafea aromată.

 

Ingrediente pentru clătitele de ciocolată:

1 pahar de făină albă,

1 lingură de pudră de cacao,

6 linguri de zahăr granulat,

1/2 linguriță praf de copt,

3/4 linguriță sare,

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu,

2 ouă mari,

3 linguri de unt nesărat topit, plus unt extra pentru ungerea tigăii și a clătitelor,

3/4 pahar lapte integral.

Plăcintă din dovlecei: crocantă la exterior și cremoasă la interior. Și cei care sunt la dietă o pot mânca

Pentru sosul de ciocolată:

1/2 pahar lapte integral

50 grame de ciocolată, tocată fin,

1 linguriță esență de vanilie.

Desert delicios cu zmeură și smântână: aveți, neapărat, nevoie de un frigider

 

Rețeta pas cu pas

 

Într-un castron mare, cerneți împreună făina, cacao, zahărul, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Într-un castron mediu, bateți ouăle, untul topit și laptele. Turnați ingredientele lichide în cele uscate și amestecați ușor până când aluatul este compact. 

Sirop de mentă, un deliciu culinar care te va cuceri: răcoros și senzațional de bun

Topiți o bucată mică de unt într-o tigaie mare antiaderentă, la foc mediu. Puneți 2 linguri pline de aluat în tigaia fierbinte și formați o clătită. Gătiți până se formează bule peste tot blatul, aproximativ 30 de secunde. 

Folosind o spatulă rezistentă la căldură, răsturnați cu grijă clătitele și continuați să gătiți încă 30 de secunde. Clătitele se ung cu unt și se așează una peste alta.

Într-o cratiță mică, încălziți laptele. Se adaugă ciocolata și se amestecă până se omogenizează. Ulterior, adăugați și esență de vanilie. Serviți sosul peste clătite. Siropul de arțar sau conservele de zmeură sunt înlocuitori buni pentru sosul de ciocolată.

 

Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lactoză și gluten

 

Este foarte dificil să renunți la o cupă de înghețată mai ales în aceste zile toride de vară. Cine poate rezista să nu guste o înghețată, chiar dacă acest desert delicios, bogat în zahăr, lapte și grăsimi ne poate afecta dieta.  

Dar există o alternativă sănătoasă a acestui desert, care este absolut delicioasă și dietetică!  Bananele pot fi o înghețată delicioasă, cremoasă și bogată în vitamine. Fără zahăr adăugat, lactate și gluten, total vegan! Și cea mai pretențioasă persoană va fi mulțumită. 


Spaghete din dovlecei cu pui și sos de roşii: o rețetă neobișnuită și delicioasă

Cu această rețetă îi veți cuceri pe membrii familiei, dar și pe prieteni. Desertul oferă un complex de minerale și vitamine, dar și satisface pofta de ceva dulce. Azi vă învățăm cum să preparați înghețată de casă, pe bază de un singur ingredient, fără adaos de grăsimi, lactoză sau îndulcitori. Nu aveți un aparat de înghețată? Nu este nevoie! Pur și simplu porniți robotul de bucătărie. Bucurați-vă de această rețetă sănătoasă de desert -  înghețată cu banane.

Înghețată de casă. Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă veți avea nevoie doar de: 3 banane foarte coapte!  Asigurați-vă că bananele au pete maronii pe piele, aceasta însemnând că sunt suficient de dulci și nu va fi nevoie să mai adăugați alte ingrediente.

Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă

Tăiați bananele bucăți nu prea subțiri, transferați-le într-un recipient și puneți-le în congelator cel puțin 4 ore, de preferință pentru o noapte întreagă.

Mere la cuptor, umplute cu bezea. Un desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni

După ce timpul a expirat, scoateți bananele din congelator, luați un robot de bucătărie și puneți bananele în cuvă. Amestecați ajustând viteza până când obțineți o consistență cremoasă. La final veți obține o înghețată adevărată.

Negresă cu cireșe și migdale: un desert delicios, fără coacere, gata în 10 minute

Puteți adăuga și alte ingrediente la alegere, cum ar fi untul de arahide sau de ciocolată, miere, chipsuri de ciocolată, scorțișoară, pudră de cacao,  câteva nuci, caramel, zahăr pudră, sirop de arțar,  sau scorțișoară. Înghețată este naturală, delicioasă și sănătoasă!  Desertul tău proaspăt și gustos este gata să fie servit și să-ți satisfacă pofta de dulce. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel