Clătite de post - rețeta bunicii. Nu îți dai seama că nu au ouă sau lapte

Clătitele de post a la bunica sunt atât de delicioase încât nu îți dai seama că nu au ingrediente de 'dulce', precum ouă sau lapte.

Alegeri prezidentiale 2024

Un adevărat desert al copilăriei sunt clătitele. Iar bunicile noastre sunt experte în a pregăti cele mai delicioase și pufoase clătite, chiar și de post. 

Ingrediente

- 250 g faină

- 150 ml apă minerală

- 3 linguri de ulei

- o jumătate plic zahăr vanilinat

- o lingură de zahăr 

- un vârf cuțit sare

- un pic de drojdie 'cât o nucă', conform expresiei bunicii, astfel încât aluatul să fie mai pufos.

Mod de preparare

Făina, sarea, zahărul, drojdia și zaharul vanilinat se pun într-un castron și se amestecă. Apoi se toarnă uleiul. După aceea, se pune și apa minerală. Trebuie să obțineți un aluat gros, dar care să curgă.

Noua compoziție se lasă la frigider, aproximativ 20-30 de minute. Urmează să ungeți tigaia cu ulei și să coaceți clătitele. Luați un polonic și turnați aluatul în tigaie. Rotind tigaia, trebuie să îl distribuiți uniform.

Ultimul pas este să puneți gem de fructe, la alegere. Poftă bună!

Alte rețete de post. Cum se prepară un falafel gustos și sățios!

Nutriționistul Cori Grămescu propune o rețetă de Falafel super gustoasă și sățioasă pentru prânz.

Ingrediente

150 g năut uscat
50 g făină de năut
2 linguri de pastă de susan
1 cățel de usturoi
o lingură de ulei de măsline
o lingură de apă
½ lămâie
1 legătură de coriandru
un praf de chimen măcinat
sare și piper

Cum se prepară

Cu o zi înainte, luați în considerare înmuierea năutului într-un volum mare de apă la temperatura camerei. În ziua în care faceți preparatul, clătiți-le și fierbeți-le în apă clocotită timp de 1 oră până la 1h 30. Dar puteți folosi și 300g conservă de năut pentru varianta rapidă. Preîncălziți cuptorul la 200° apoi faceți aluatul vegan de falafel. Amestecați năutul, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline, făina și apa până obțineți un aluat omogen, dar care să nu curgă.

Adăugați coriandru, chimen, sucul de lămâie, sare și piper. Faceți cu mâna bile mici din compoziția obținută și puneți-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Coaceți falafelele în cuptor până devin aurii, aproximativ 15 minute. Serviți-le cu puțină lipie și o salată verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel