Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție. Sursa - pixabay.com
Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție. Sursa - pixabay.com

Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei.

 

Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine,

Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!

Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.

Ingrediente:

2 mere,

100 grame iaurt grecesc,

1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),

2 linguri de făină,

1 ou,

coaja rasă de portocală,

praf de copt,

scorțișoară.

Pregătirea rețetei

Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.

Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute

Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

Vezi și:

Ai multe legume în cămară? Prepară această plăcintă savuroasă și sățioasă. O felie are 270 de calorii

Când ai puțin timp la dispoziție, mai ales în timpul săptămânii, rareori reușești să aduci pe masă bucate delicioase.

Însă cu plăcinta savuroasă din legume poți rezolva cu ușurință problema, întrucât pentru a o prepara ai nevoie de puțin timp și foarte puține ingrediente. În plus, este o rețetă versatilă pentru că poți folosi legume pe care le ai prin cămară.

Fără îndoială, este cea mai bună alegere pentru a salva masa de seară. Cu siguranță, te vei bucura de o mâncare sănătoasă, deoarece legumele sunt pline de vitamine și fibre. Plăcinta este savuroasă, aromată și foarte ușoară. 

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 50 de minute, timp total - aproximativ 1 oră, porții - 6, calorii - 270 per felie.

Ingrediente:

3 morcovi, curățați și tăiați rondele,

1 dovlecel decojit și tăiat cubulețe,

1 ardei rosu și unul galben tăiați cubulețe,

100 grame de mazăre,

100 grame de boabe de porumb,

1 ardei iute, tăiat cubulețe,

1 ceapă tocată grosier,

100 grame brânză tare rasă,

4 ouă,

4 linguri de pesmet

1 lingură de unt,

lingură de oregano (sau pătrunjel proaspăt),

un strop de ulei de măsline extravirgin,

sare și piper.

Pentru bechamel:

200 ml lapte,

2 linguri de făină,

sare și piper după gust.

Rețeta pas cu pas

Mai întâi pornește cuptorul la 160° C și lăsă-l să se încălzească. Pune puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, adaugă ardeii, morcovii, ceapa și dovleceii. Condimentează legumele cu sare și lasă-le pe foc, amestecând din când în când. Apoi adaugă mazărea și porumbul, amestecă și lasă-le pe foc, până se înmoaie.


Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

Între timp prepara sosul bechamel: pune laptele într-o cratiță, la foc mic. Adaugă 2 linguri de făină cernută, sare și piper. Se amestecă ca să nu se formeze cocoloașe, apoi se oprește focul și sosul se lasă să se răcească.

Într-un castron se  pun ouăle și se bat cu un tel. Adaugă în ouăle bătute sare, piper și oregano și amestecă. Se încorporează apoi brânza rasă și pesmetul și se amestecă. 

La final, se adaugă legumele și sosul bechamel. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă de copt cu balamale, unsă cu unt.

Plăcinta se pune la copt în cuptorul preîncălzit, pentru 50 de minute, la o temperatura de 160°C. La final, se servește pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel