Te-ai putea întreba - dintre toate deserturile festive din lume de ce tocmai clătite în seara de Revelion? Ei bine, aceste clătite sunt... speciale. Și au ceva în plus!
Iată o rețetă delicioasă de clătite speciale pentru Revelion, perfectă pentru o masă festivă! Ce au special? Umplutura delicioasă de mascarpone!
200 g făină
2 ouă
300 ml lapte
1 plic de zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
50 g unt topit (sau ulei)
1 praf de sare
2 linguri de zahăr
esență de vanilie (opțional)
100 g cremă de brânză sau mascarpone (pentru umplutură)
50 g ciocolată neagră topită (pentru decor)
fructe proaspete (căpșuni, afine, banane etc. – pentru garnitură)
nuci tocate sau migdale prăjite (pentru un plus de crocanț)
miere sau sirop de arțar (pentru servire)
Într-un bol mare bate ouăle cu zahărul și un praf de sare până devin pufoase. Adaugă laptele treptat, amestecând continuu, și apoi încorporează făina, praful de copt și zahărul vanilat. Amestecă până obții un aluat fin și omogen. În final, adaugă untul topit sau uleiul și esența de vanilie, dacă dorești un gust mai intens. Lasă aluatul să stea 10-15 minute.
Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Ungă tigaia cu puțin ulei sau unt, iar apoi toarnă câte o lingură de aluat, răspândindu-l ușor pentru a obține clătite subțiri.Coace clătitele pe fiecare parte timp de 1-2 minute sau până devin aurii, apoi întoarce-le cu grijă.
După ce clătitele s-au răcit puțin întinde pe fiecare clătită un strat subțire de cremă de brânză sau mascarpone. Poți adăuga și câteva bucăți mici de ciocolată sau fructe în interior pentru o aromă suplimentară. Rulează clătitele și taie-le în jumătate sau lasă-le întregi, după preferință.
Topește ciocolata și folosește-o pentru a decora clătitele. Poți adăuga și fructe proaspete, nuci tocate sau migdale prăjite pentru un plus de textură și gust.
Servește clătitele calde, stropite cu miere sau sirop de arțar, alături de o băutură caldă la masa festivă de Revelion!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu