Toate gospodinele au pregătit clătite de cartofi, în care au folosit ouă.
Vă oferim o rețetă de clătite din bucătăria italiană, pentru prepararea cărora nu aveți nevoie de ouă. Aceste clătite se fac în aproximativ 25 de minute.
Ingrediente:
cartofi (de preferință albi) - 1 kg,
făină - 2 linguri,
sare și piper,
ulei de măsline.
Curățați cartofii și dați-i prin răzătoare. Stoarceți excesul de sus. Într-un bol, amestecați cartofii cu făina, sare și piper.
Încingeți puțin ulei într-o tigaie antiaderentă. Puneți o lingură din compoziția de cartofi în tigaie, aplatizați ușor blatul cu o lingură și lăsați-l să se prăjească.
Sos savuros, care rivalizează cu wasabi. Rețeta, simplă și rapidă
Asigurați-vă că clătitele s-au prăjit pe o parte, apoi răsturnați-le și prăjiți-le și pe cealaltă parte. Clătitele pot fi servite cu smântână, șuncă, brânză sau legume. De asemenea, puteți pregăti un sus picant din hrean.
Orice fel de mâncare poate fi îmbogățit cu un sos delicios. Nu este necesar să cumpărați un sos picant din magazine, deoarece va fi mult mai gustos și mai sănătos dacă îl gătiți acasă. De exemplu, maioneza de casă nu este deloc inferioară maionezei cumpărate din magazin.
Astăzi vrem să vă împărtășim o rețetă de sos iute, care va fi un înlocuitor excelent pentru wasabi. Pentru a pregăti acest sos savuros, veți avea nevoie de hrean. Din această legumă se poate face un sos, care poate fi adăugat în supe, preparate din carne și legume.
Ingrediente:
rădăcină de hrean - 75 grame,
frunze de hrean - 75 grame,
apă fiartă rece - 100 ml;
sare - ¼ linguriță;
zahăr - 1,5 linguriță;
suc de lămâie - 15 ml.
Spălați rădăcinile și tulpinile de hrean. Treceți-le printr-o mașină de tocat carne sau blender. Apoi adăugați 100 ml de apă, sare și zahăr. Sucul de lămâie acționează ca un conservant, care trebuie, de asemenea, adăugat.
Supă picantă de pui cu lămâie și ghimbir: o rețetă neobișnuită
Se amestecă bine. Dacă trebuie, mai puteți adăuga sare. Puneți produsul finit în borcane curate, închideți capacele și dați-le în frigider. Nimic nu trebuie sterilizat.
Multe persoane iubesc piureul de cartofi, de aceea acest fel de mâncare este des prezent pe mese. Secretul este simplu: piureul de cartofi este gustos, sățios, prietenos cu bugetul și se potrivește bine cu carne, pește și legume.
Cu toate acestea, pentru ca piureul să nu fie perceput ca un fel de mâncare banal, bucătarii francezi au avut ideea să adauge un produs simplu, care transformă cartofii fierți într-o operă de artă culinară.
Interesant este că acest ingredient „secret” poate fi achiziționat din orice magazin. Vorbim despre brânză. Mai mult, puteți alege tipul care vă place mai mult. Mâncarea va fi în minunată.
Ingrediente:
cartofi - 1 kilogram,
lapte - 1 pahar,
unt - 50 de grame,
brânză - 100 de grame.
sare - după gust.
Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare, scurgeți lichidul și pasați-i. Adăugați laptele și untul. Este important ca laptele să fie fierbinte, iar untul să aibă un conținut ridicat de grăsimi pentru a-i da preparatului o aromă cremoasă.
Salată uimitoare de iarnă din ingrediente simple: dispare în câteva secunde de pe masă
Acum adăugați puțin ingredientul "secret" - brânza. În funcție de preferințe, completați rețeta cu parmezan, brânză elvețiană Emmental sau chiar brânză franceză Roquefort.
Știați că puteți fierbe cartofii de două ori mai repede decât de obicei? Pentru asta veți avea nevoie de un produs care se află în absolut orice frigider, spun bucătarii.
De altfel, trucurile culinare sunt rezultatul experienței practice a bucătarilor. Un astfel de sfat nu apare degeaba.
Despre ce e vorba? Despre unt. Când apa în care se află cartofii începe să farbă, puneți o bucată de unt. La suprafața apei se va forma o peliculă, care va provoca cartofii să se gătească mai repede.
Dacă nu ați încercat încă un astfel de truc culinar, adăugați unt sau ulei când gătiți cartofi. Economisiți-vă timpul și folosiți-l pentru a face, spre exemplu, și o salată. Poftă bună!
Cartofii prăjiți sunt o mâncare extrem de simplă și sățioasă. Pentru a obține un preparat gustos și aromat, este suficient să tai cartofii, să-i pui într-o tigaie cu ulei și să aștepți până când, pe suprafața cartofilor, apare o crustă aurie.
Cu toate acestea, această procedură simplă de gătit are un dezavantaj serios: va trebui să prăjești cartofii destul de mult timp.
Poți, desigur, să dai focul la maximum, dar există riscul să arzi pur și simplu cina. Prin urmare, este mai bine să alegi o altă strategie pentru a grăbi pregătirea cartofilor.
Dorada în crustă de migdale. Surprinde-ți familia cu o mâncare originală și delicioasă
Care este secretul? Această metodă interesantă a fost folosită de bucătarii profesioniști, care sunt adesea nevoiți să economisească timp, demonstrând o viteză mare de lucru în unitățile alimentare.
Înainte de a-i pune în tigaia fierbinte, cartofii se pun pentru 5 minute într-un castron cu apă fierbinte. După aceea, poți prăji ca de obicei cartofii. Vei vedea, că feliile de cartofii se vor prăji mult mai repede, iar crusta aurie se va forma mai repede. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu