Clătite franțuzești delicioase. Cea mai bună rețetă

Clătitele franțuzești se încradrează în rețetele clasice de deserturi pe care mulți le iubesc. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 4250 g făină

- 4 ouă

- 600 ml lapte

- 100 g unt topit

- 1 ligurita ulei

- un vârf de sare

Cum se prepară

Se pune făina într-un vas şi se face o gropiţă în mijlocul ei, în care se pun ouăle, 250 ml lapte şi sarea. Se amestecă bine cu telul şi apoi se toarnă treptat restul laptelui, untul topit şi uleiul. Se lasă să stea o oră acoperit cu folie alimentară.

Se toarnă un polonic de aluat în tigaia încinsă, fără a adăuga ulei, şi se rumeneşte pe ambele părţi. Clătitele preparate se păstrează la cald. Se pot consuma cu brânză, cu gem sau cu nutela şi frişcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel