Clătitele franțuzești se încradrează în rețetele clasice de deserturi pe care mulți le iubesc. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 4250 g făină
- 4 ouă
- 600 ml lapte
- 100 g unt topit
- 1 ligurita ulei
- un vârf de sare
Cum se prepară
Se pune făina într-un vas şi se face o gropiţă în mijlocul ei, în care se pun ouăle, 250 ml lapte şi sarea. Se amestecă bine cu telul şi apoi se toarnă treptat restul laptelui, untul topit şi uleiul. Se lasă să stea o oră acoperit cu folie alimentară.
Se toarnă un polonic de aluat în tigaia încinsă, fără a adăuga ulei, şi se rumeneşte pe ambele părţi. Clătitele preparate se păstrează la cald. Se pot consuma cu brânză, cu gem sau cu nutela şi frişcă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu