Încercați să gătiți clătite în stil grecesc, cu ingrediente originale.
Clătitele pot fi preparate cu diferite umpluturi: dulci sau sărate. Cel mai adesea sunt servite la micul dejun, cu o ceașcă de cafea sau ceai.
Clătitele se fac adesea toamna și iarna, când vrei o masă sățioasă și copioasă. Pentru clătitele grecești, veți avea nevoie de:
200 grame de făină;
3 ouă;
500 ml lapte;
5 grame de sare;
1 lingură de zahăr,
20 ml ulei vegetal;
300 grame de iaurt natural;
600 grame de file de pui fiert;
500 grame de brânză feta;
ceapă verde.
În primul rând, amestecați laptele cu ouăle, apoi adăugați, treptat, făina cernută, sarea și zahărul. Bateți cu un mixer, apoi turnați uleiul vegetal. Încingeți o tigaie antiaderentă și gătiți clătite pe ambele părți la foc mediu.
Piure de cartofi cu brânză și bacon, la cuptor: o rețetă originală pentru o cină copioasă
Pregătiți umplutura. Pieptul de pui fiert trebuie tăiat în fâșii subțiri, iar ceapa verde - tocată fin. Se amestecă carnea și ceapa cu brânză feta și se întinde peste clătite.
Formați plicurile și puneți-le într-o formă unsă cu ulei vegetal. Trimiteți clătitele grecești în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de cinci minute.
Clătitele vor fi foarte gustoase cu iaurt sau un sosul preferat. La servire se pot decorate cu verdeață toată. Poftă bună!
Îți place să mănânci pizza, dar nu ai timp să o gătești. Gândul că ar putea dura mai mult de o oră să stai în bucătărie te sperie?
Iată o rețetă cu care vei putea prepara rapid o pizza delicioasă la tigaie. Pizza rapidă, la tigaie, pregătită după această rețetă, va fi suculentă și foarte fragedă.
Chiftele din carne de curcan în stil thailandez: o rețetă neobișnuită
Mâncarea este potrivită dacă ai musafiri neașteptați sau vrei să pregătești un mic dejun copios pentru familie. În orice caz, toată lumea va fi mulțumită, iar pizza se va termina rapid de pe masă. Compoziția umpluturii nu este esențială, poți folosi ingredientele preferate pentru pizza.
Ingrediente pentru aluat:
smântână - 4 linguri,
maioneză - 4 linguri,
ouă - 2 bucăți,
făină - 9 linguri,
Pentru umplutură:
cașcaval tare - 50 grame,
șuncă sau cârnați - 100 grame,
roșie - 1 bucată,
verdeață - după gust.
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat. Ar trebui să obții un aluat lichid ca smântâna. După aceea, toarnă-l într-o tigaie unsă cu puțin ulei vegetal.
Întinde șunca sau cârnații feliați. Pune feliile de roșie deasupra cărnii. După aceea, stropește totul cu cașcaval ras și acoperă cu un capac. Pune tigaia pe aragaz și gătește pizza la foc mic. După 5 minute, presoară cu verdeață tocată.
Cașcavalul trebuie să se topească frumos, iar fundul blatului trebuie să se rumenească puțin. Poftă bună!
Toate gospodinele au pregătit clătite de cartofi, în care au folosit ouă. Vă oferim o rețetă de clătite din bucătăria italiană, pentru prepararea cărora nu aveți nevoie de ouă. Aceste clătite se fac în aproximativ 25 de minute.
Ingrediente:
cartofi (de preferință albi) - 1 kg,
făină - 2 linguri,
sare și piper,
ulei de măsline.
Curățați cartofii și dați-i prin răzătoare. Stoarceți excesul de sus. Într-un bol, amestecați cartofii cu făina, sare și piper.
Încingeți puțin ulei într-o tigaie antiaderentă. Puneți o lingură din compoziția de cartofi în tigaie, aplatizați ușor blatul cu o lingură și lăsați-l să se prăjească.
Salată uimitoare de iarnă din ingrediente simple: dispare în câteva secunde de pe masă
Asigurați-vă că clătitele s-au prăjit pe o parte, apoi răsturnați-le și prăjiți-le și pe cealaltă parte. Clătitele pot fi servite cu smântână, șuncă, brânză sau legume. De asemenea, puteți pregăti un sus picant din hrean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu