Clătitele grecești sunt o încântare pentru papilele gustative. Iată rețeta pe care o poți încerca în bucătăria ta.
Ingrediente
- 1 ceșcuță ulei de măsline extra virgin
- 3-4 ceşti apă călaie
- 1 kg făină
- 1 ceașcă măsline negre fără sâmburi, tăiate în două
- 1 ceaşcă măsline verzi fără sâmburi, tăiate în două
- 1 ceapă de mărime potrivită tocată mărunt
- 1 lingură măghiran tocat mărunt
- sare, piper
Vezi și: REȚETA ECONOMICĂ de PRĂJITURĂ CU MERE. Clasic, delicios și ieftin!
Cum se prepară
Într-un castron mare se amestecă măslinele, măghiranul, sarea şi piperul. Se adaugă făina şi se amestecă bine. Se toarnă câte puţin apă călaie până se obţine un aluat potrivit, potrivit gustos.ro. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline. Se ia câte o lingură de aluat şi se pune în uleiul încins. Clătitele se rumenesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu