Moi și pufoase ca un nor, aceste clătite japoneze merită încercate. Ingredientele pentru această rețetă se găsesc în fiecare casă.
Tehnologia de gătit este destul de simplă, iar rezultatul este minunat și spectaculos. Încercați și voi aceste clătite pufoase și fragede!
Ingrediente pentru clătite japoneze:
2 gălbenușuri + 4 albușuri;
zahăr - 50 grame;
lapte - 40 grame;
ulei vegetal - 20 gr;
făină - 60 grame;
praf de copt - 2/3 linguriță;
opțional - esență de vanilie sau coaja de la o lămâie pentru aromă.
Amestecă două gălbenușuri cu laptele, uleiul vegetal și 10 grame de zahăr. Făina cernută și praful de copt se adaugă la gălbenușuri, se amestecă bine cu un tel, astfel încât să nu rămână cocoloașe.
Bateți albușurile, adăugând 40 de grame de zahăr. Introduceți treptat albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri, încercând să mențineți masa aerisită și pufoasă.
Spaghete de dovlecei în sos de cașcaval. Nu ați mai gătit niciodată așa aceste legume
Prăjiți clătitele sub capac, la foc mic, câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Din cantitatea indicată de ingrediente se obțin 10 clătite. Poftă bună!
Rețeta de astăzi este neobișnuită, dar surprinzătoare. Este o omletă dulce cu mere care este și apetisantă, și dietetică, având în vedere că o singură porție are doar aproximativ 100 de calorii.
Omleta dulce cu mere poate fi o gustare delicioasă pentru copii și o surpriză dulce pentru adulți. De asemenea, este destul de simplu de preparat și nici nu durează prea mult: în aproximativ douăzeci de minute, omleta cu mere va fi gata.
Ingredientele de care aveți nevoie:
cinci ouă;
două mere;
250 mililitri de lapte;
100 de grame de făină;
ulei după gust;
10 grame de stevie sau 20 de grame de zahăr granulat normal;
scorțișoară după gust ;
zahăr pudră după gust;
În aceasta rețetă pot fi adăugate și stafide.
Curățați merele, tăiați pulpa cubulețe pe care trebuie să le prăjiți, pe toate părțile, într-o tigaie cu un strop de ulei. După ce merele s-au rumenit, lăsați-le să se răcească puțin.
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat bine bine cu un tel. La rândul lor, gălbenușurile se mixează împreună cu laptele, făina, stevia și un praf de scorțișoară. La final, încorporați și albușurile bătute spumă.
Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii
Acest nou amestec se toarnă în tigaia cu merele prăjite, se nivelează suprafața cu o spatulă, apoi se acoperă tigaia cu un capac. Omleta cu mere se coace la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute.
După cinci minute, omleta se întoarce pe cealaltă pare și se mai gătește alte 5 minute. Când este gata, omleta se lasă să se răcească, iar apoi se pudrează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Astăzi vă împărtășim o rețetă de bomboane delicioase și răcoritoare. Astfel de bomboane pot fi păstrate în frigider o lungă perioadă de timp, astfel încât veți avea mereu ceva dulce în casă.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de:
struguri - 400 grame,
zahăr pudră - după gust.
Bomboanele se fac atât de simplu încât pe poate prepara și un copil. Luați struguri, de preferat fără sâmburi. Adunați toate boabele de struguri și decojiți-le de coajă. Puteți folosi un cuțit.
Când boabele sunt pregătite se ia o tavă acoperită cu hârtie de copt și se presară cu zahăr pudră. Se pun boabele de struguri și deasupra lor se presară zahăr pudră. Tava cu boabele de struguri se dă la congelator câteva ore.
Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor
Pe măsură ce boabele se întăresc, bomboanele vor fi gata. De obicei durează 3 ore. După cum am spus, le puteți pregăti astfel și pentru iarnă. În această etapă, așezați boabele de struguri în recipiente, care trebuie depozitate în congelator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News