Baghrir sau clătitele marocane se prepară în unele țări din Africa de Nord (Maroc, Liban, Algeria). Nu arată ca și clătitele subțiri cu care suntem obișnuiți.
Clătitele marocane arată, mai degrabă, ca o pâine poroasă, deoarece la coacere se formează sute de găuri pe suprafața lor. Pentru această caracteristică sunt numite și ”clătitele cu 1000 de găuri”.
Ingredientele de care aveți nevoie:
280 grame de griș,
200 grame făină de grâu,
700 ml apă caldă,
5 g drojdie uscată,
1 lingură de zahăr,
1 linguriță praf de copt,
1 linguriță de sare.
Cum să eliminați amărăciunea din castraveți: iată trei metode eficiente
Pentru sos:
50 grame de miere,
50 grame unt.
Turnați aproximativ jumătate din apa caldă într-un bol, adăugați zahărul și amestecați până când zahărul să dizolvă puțin. În apa îndulcită se pune și drojdia uscată, se amestecă și se lasă 10 minute ca să se activeze.
Într-un bol separat, amestecați bine toate ingredientele uscate: făina, grișul, praful de copt și sarea.
Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase
Introduceți amestecul uscat în apa cu drojdie în mai multe etape și amestecați bine cu un tel, astfel încât să nu apară cocoloașe. Adăugați și restul apei în bol. Din nou amestecați aluatul pentru clătite marocane. Prin consistență, acesta trebuie să fie mai gros decât la clătitele subțiri.
Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la cald 30 de minute. În acest timp, aluatul își va dubla volumul.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Încingem bine tigaia. Turnați puțin aluat în centru și așteptați să apară găuri la suprafață. Clătitele marocane se prăjesc doar pe o parte, la foc mediu. Clătita este gata dacă suprafața sa a devenit uniform gălbuie, fără pete albe.
Clătitele marocane sunt poroase, ca un burete, așa ca vor absorbi sosul pe care îl vei folosi. În mod tradițional, acestea sunt servite cu un sos cremos de miere și unt. Pentru a face acest lucru, untul topit se amestecă cu mierea lichidă în proporții egale. Clătitele marocane pot fi servite și în loc de pâine. Poftă bună!
Indiferent de vârstă, aproape tuturor oamenilor le place pizza.
Acest fel de mâncare, de renume mondial, poate fi preparat acasă, folosind ingredientele din frigider.
Vă împărtășim o rețetă pentru un aluat incredibil de fraged și subțire:
făină - 2 pahare,
drojdie uscată - 2 lingurițe,
un ou,
apă caldă - 100 grame,
zahăr - 1 linguriță
sare - 0,5 linguriță,
ulei vegetal - 2 lingurițe.
Se toarnă zahărul și drojdia într-un pahar cu apă caldă, se amestecă până se dizolvă. Într-un castron separat, amestecăm făina, oul, sarea și uleiul vegetal. Se toarnă apă cu drojdia în bolul cu făină și se amestecă până se omogenizează. Frământăm un aluat moale și ușor lipicios. Mai multă făină poate fi adăugată la nevoie.
Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta
Lăsăm aluatul timp de 20 de minute, apoi formăm bile și întindem foi subțiri. Ungem foile de blat cu sos de roșii și așezăm umplutura preferată.
Blatul de pizza se pune pe o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal și se coace 20 de minute, la 180 de grade. Cel mai bine ar fi să folosim făină din grâu dur, care trebuie cernută de mai multe ori.
Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse
Cele mai bune topping-uri pentru pizza
De obicei pizza se unge cu ketchup sau alt sos de roșii, iar apoi totul depinde de imaginația ta și de produsele din frigider. Iată câteva combinații delicioase:
roșii + busuioc + brânză mozzarella;
ceapă + roșii + măsline + cârnați picanți + brânză;
ciuperci + pui + roșii + porumb + brânză;
pui + salam + ananas + brânză;
salam + ardei +măsline + roșii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu