Clătitele moldovenești umplute cu vişine sunt delicioase. Dacă vrei să ieși din rutina clasicelor rețete, poți încerca această rețetă.
Pentru clătite:
- 1 pahăr făină de grâu,
- 2½ pahare lapte
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
Vezi și: Cum faci Iced Caramel Macchiato ca la Starbucks. Rețeta absolut savuroasă
Pentru umplutură:
- ½ kg brînză de vaci
- ½ pahar stafide
- 100 g vin tare de desert (vermut)
- 3 linguri zahăr
- 100 g unt
- 0,5 kg vişine în sucul lor
- 3-4 linguri zahăr
Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi făină, adăugându-se treptat laptele şi albuşurile bătute, amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute, potrivit moldovenii.md. Într-o tigaie unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătite subţiri. După ce se răcesc, la mijlocul fiecărei clătite se pune umplutura şi se rulează. Clătitele umplute se pun într-o farfurie în formă de piramidă, ungându-se fiecare strat cu smântână sau frişcă bătută cu zahăr.
Prepararea umpluturii
Varianta 1: Stafidele se spală şi se moaie în vin pentru 20-30 minute, se strecoară. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, untul moale, stafidele. La dorinţă se mai adaugă şi zahăr vanilat.
Varianta 2: Vişinele în sucul lor sau vişinele proaspete curăţate de sîmburi se strecoară şi se amestecă cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu