Clătitele moldovenești umplute cu vişine sunt delicioase. Dacă vrei să ieși din rutina clasicelor rețete, poți încerca această rețetă.
Pentru clătite:
- 1 pahăr făină de grâu,
- 2½ pahare lapte
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
Vezi și: Cum faci Iced Caramel Macchiato ca la Starbucks. Rețeta absolut savuroasă
Pentru umplutură:
- ½ kg brînză de vaci
- ½ pahar stafide
- 100 g vin tare de desert (vermut)
- 3 linguri zahăr
- 100 g unt
- 0,5 kg vişine în sucul lor
- 3-4 linguri zahăr
Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahăr şi făină, adăugându-se treptat laptele şi albuşurile bătute, amestecul se bate bine, se lasă să stea 20-30 minute, potrivit moldovenii.md. Într-o tigaie unsă cu ulei se prăjesc pe ambele părţi clătite subţiri. După ce se răcesc, la mijlocul fiecărei clătite se pune umplutura şi se rulează. Clătitele umplute se pun într-o farfurie în formă de piramidă, ungându-se fiecare strat cu smântână sau frişcă bătută cu zahăr.
Prepararea umpluturii
Varianta 1: Stafidele se spală şi se moaie în vin pentru 20-30 minute, se strecoară. Brînza se dă prin sită, se adaugă zahărul, untul moale, stafidele. La dorinţă se mai adaugă şi zahăr vanilat.
Varianta 2: Vişinele în sucul lor sau vişinele proaspete curăţate de sîmburi se strecoară şi se amestecă cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News