Duminica este ziua perfectă pentru o porție de clătite norvegiene. Rețeta de Pannekaker te va cuceri!
Ingrediente
- 3 ouă
- o cană şi jumătate cu lapte
- o cană cu făină
- un sfert de linguriţă cu sare 1
- o linguriţă cu zahăr
Cum se prepară
Amestecă ouăle cu laptele, cu ajutorul unui blender. Adaugă făina, sarea şi zahărul şi amestecă până ce totul devine uniform, potrivit tutktuk.ro. Încălzeşte o tigaie la foc mediu şi pune în ea puţin unt. Adaugă un sfert de cană din amestecul realizat şi înclină tigaia astfel încât să îi acoperi fundul.
Coace clătita până ce partea de deasupra devină uscată, adică în jur de 30 de secunde. Cu ajutorul unei spatule, întoarce cu atenţie clătită. Mai coace-o câteva secunde şi pe partea cealaltă, până devine maronie. Pune-o apoi pe o farfurie şi repetă operaţiunea până ce termini toată compoziţia.
Vezi și: CLĂTITE de POST cu apă minerală. Ies PUFOASE și aromate după această REȚETĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News