Clătitele coapte la cuptor cu mere sunt o opțiune grozavă pentru micul dejun, mai ales în weekend.
Clătita olandeză cu mere se prepară în mai puțin de o oră. Acest produs de patiserie va avea un succes grozav.
Dacă îți rămân câteva bucăți de clătită, pune-le într-un recipient ermetic și păstrează-le în frigider până la trei zile. Apoi doar reîncălzește-le în cuptor sau în cuptorul cu microunde și vor fi la fel de bune ca proaspete.
Ingrediente:
mere - 2 bucăți,
zahăr - 1/4 cană,
scorțișoară măcinată - 3/4 linguriță,
făină de grâu - 3/4 cană,
sare - 1/4 linguriță,
ouă - 3 bucăți,
lapte - 3/4 cană,
zahăr vanilat - 1 lingură,
unt - 3 linguri,
zahăr pudră - după gust.
Încinge cuptorul la 200 de grade. Pune o tavă din fontă sau rezistentă la căldură în cuptor. Într-un castron, amestecă bucățile de mere cu zahărul și scorțișoara.
Într-un alt bol, amestecă făina și sarea. Într-un castron bate ouăle, laptele, zaharul vanilat și 1 lingură de unt. Se toarnă ingredientele umede în bolul cu ingredientele uscate și se amestecă până se omogenizează.
Pandișpan cu lapte, gata în jumătate de oră: este moale și fraged
Scoate cu grijă tava din fontă fierbinte din cuptor. Adaugă untul rămas pentru a acoperi tăvii. Întinde feliile de măr, iar deasupra toarnă aluatul. Coace 20-30 de minute până clătita se rumenește. Clătitele se servesc cu sirop de arțar sau zahăr pudră. Poftă bună!
În imaginația multora, bucătăria asiatică înseamnă constă în stereotipuri despre gusturi picante și absolut neobișnuite.
Clătitele coreene sunt diferite de cele care există în majoritatea bucătăriilor lumii, dar cu siguranță vor fi și pe gustul gurmanzilor conservatori.
Clătitele coreene pot fi preparate din ingrediente complet diferite: legume, carne, fructe de mare, carne de pasăre, adică din orice. Cele mai populare și, în același timp, cele mai ușor de preparat sunt clătitele cu legume. Aceste clătite se pregătesc, în mod regulat, de fiecare familie coreeană. Astfel de clătite pot fi un fel de mâncare, o gustare sau o garnitură separată.
Ingrediente:
ceapă albă - 1 bucată,
ceapă verde - 4 bucăți,
ciuperci - 3 bucăți,
zucchini - 400 grame,
morcov - 1 bucată,
ouă - 2 bucăți,
făină de grâu - 2 pahare,
sare și piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - după gust,
apă - 1,5 pahare.
Carne de pui cu ananas, un preparat chinezesc delicios. Rețeta te va cuceri
Pentru sos:
apă - 1 lingură,
sos de soia - 1 lingură,
oţet - 2 linguri,
susan - 1 linguriță,
zahăr - 1 linguriță.
Tăiați toate legumele, cu excepția ciupercilor, în fâșii de grosime și lungime medie. Puneți-le într-un bol adânc, adăugați făină, sare și amestecați bine. Tăiați ciupercile separat în felii.
Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie medie. Turnați amestecul de legume și făină în tigaie, puneți deasupra ciupercile tocate și prăjiți-le la foc mediu timp de 4-5 minute. Când partea inferioara este acoperită cu o crustă, întoarceți clătita și gătiți-o încă 3-4 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu