Clătitele olandeze cu mere te vor cuceri de prima dată când le vei gusta. Acest desert din Olanda este delicios. Iată rețeta.
Ingrediente pentru două porții
1 măr acrişor
2 linguri unt
Aluat
- 1 ou
- 100 gr faina albă
- 200 ml lapte
- 2 linguri unt topit
- 1 priză sare
2 linguri zahăr
Pentru ornat
- zahăr aromat: 2 linguri cu vârf zahăr pudră + 1 linguriţă scorţişoară + 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
- sirop de zahăr (sau sirop de arţar, miere, smanatana)
Vezi și: Guacamole rețeta. Cum se prepară
Cum se prepară
Se bate oul bine împreună cu zahărul, folosind telul. Se adaugă laptele şi se omogenizează. Se adaugă făina şi se amestecă bine. Se adaugă sarea şi untul topit. Mărul se curăţă de cotor, apoi de coajă şi se taie rondele subţiri.
Într-o tigaie largă (de 26 cm diametru) se încinge o lingură de unt, la foc mediu. Se aşază feliile de mere. Se prăjesc 1 minut, apoi se întorc. Imediat ce le-aţi întors, turnaţi aluat peste (2 polonice). Aluatul nu trebuie să fie gros, dar să fie suficient astfel încât să acopere merele. Dacă rămân găuri în aluat, nivelaţi-l cu dosul unei linguri.
Prăjiţi clătita timp de aprox 3-4 minute, până deasupra aluatul este închegat. Puteţi verifica asta atingând aluatul cu degetul în câteva locuri, iar dacă nu vă rămâne aluat pe deget e ok. Întoarceţi clătita folosind o farfurie mai largă decât tigaia. Coaceţi pe a doua parte încă 2 minute.
Pudraţi cu zahăr aromat şi stropiţi cu sirop de zahăr. Repetaţi operaţiunile şi pregătiţi a doua clătită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu