Clătită olandeză, cunoscută sub numele de clătită germană, nu are nicio legătură cu Olanda. Mai mult, Statele Unite sunt considerate locul nașterii acestui fel de mâncare neobișnuit.
Acest desert simplu se face într-o tavă de fontă și se servește fierbinte. Clătita olandeză a fost servită, pentru prima dată, de clienții restaurantului Manca's Cafe din Seattle. Acest desert a fost servit, în anii 1940, iar numele a fost inventat de fiica proprietarului, Victor Manke.
Clătita este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau poate deveni un desert cu drepturi depline.
Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:
2 ouă,
200 ml lapte călduț,
3 linguri de făină de grâu,
3 linguri de ulei vegetal,
1 lingură de unt topit,
1 lingură de zahăr vanilat,
1 lingura zahăr pudră,
50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,
1 banană,
suc de lămâie
praf de sare.
Timp de preparare: 30 minute.
În primul rand, puneți tigaia cu diametru 22-24 cm într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. Procesul va dura aproximativ 10 minute. În acest timp, pregătiți aluatul.
Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi
Puneți ouăle într-un castron, adăugați praful de sare și zahărul vanilat. Bateți ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adăugați laptele cald și amestecați din nou bine. Cerneți făina în bol și frământați aluatul.
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
Fructele trebuie tăiate. În această rețetă se folosesc bananele și căpșunile. Opțional, puteți adăuga zmeură, coacăze, afine, mere și chiar fructe uscate. Principalul lucru este să cunoașteți măsura în cantitate, astfel încât aluatul să crească în timpul coacerii.
Turnați uleiul în tigaia încinsă, apoi adăugați aluatul. Pune fructele deasupra. Coaceți clătita în cuptor, pentru 15-20 minute, la 220°C. În timpul procesului de coacere, clătitele se ridică neuniform, da așa și trebuie să fie. Când crusta deasupra este aurie, clătita olandeză poate fi scoasă din cuptor.
Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta
Conform tradiției, turnați deasupra clătitele unt topit, stropiți-o cu zeamă de lămâie și zahăr pudră. Poftă bună!
Acest chec este cu adevărat delicios și poate fi preparat din pâine uscată cu orice adaosuri, care îi vor spori gustul.
Pentru ca pâinea să se usuce bine și să nu mucegăiască, trebuie tăiată cubulețe și ținută într-o pungă de pânză sau într-un vas, învelită cu un prosop de bucătărie.
Dacă aveți prea multă pâine, puteți găti, pentru micul dejun, un chec tradițional danez.
Ingrediente:
pâine de secară, tăiată cubulețe - 250 grame,
apă - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
coaja și sucul unei lămâi,
miere - 50 ml
sirop de arțar - 50 ml,
scorțișoară și esență de vanilie - după gust.
Când vei servi checul, veți avea nevoie de smântână sau iaurt, ciocolată rasă, nuci sau semințe.
Pâinea trebuie înmuiată peste noapte în 500 ml apă. Dimineața adăugați sucul și coaja de lămâie, mierea, siropul de arțar sau alt sirop după gust ouăle băute și condimentele.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Ungeți o tavă de copt cu puțin ulei și turnați compoziția obținută. Checul se coace într-un cuptor încins, timp de 30 de minute, la 180 de grade. După ce s-a copt, feliați checul și așezați lângă fiecare felie câte puțină smântână sau iaurt, un pumn de nuci sau niște ciocolată rasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News