Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească. Deja ți s-a făcut poftă? Atunci fugi în bucătărie și pune-te pe treabă. Iată cum se prepară clătitele pariziene.
Ingrediente
250 gr făină
4 ouă
500 ml lapte
un pachet zahăr vanilinat
o lingură rom
un praf de sare
Pentru prăjit:
50 gr unt
Pentru sos:
200 gr ciocolată neagră
250 ml smântână pentru frişcă
25 gr unt
Pentru servit:
100 gr miez de nucă măcinat
Vezi și: CARTOFI belgieni cu KAIZER. Cum se prepară: REȚETA
PRĂJITURA ANA. Cea mai simplă REȚETĂ de desert
Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească Pentru aluat, într-un vas, se pun făina şi ouăle şi, apoi, progresiv, se adaugă laptele, amestecând continuu cu un tel sau un mixer, potrivit retetadeazi.ro. Se adaugă zahărul vanilinat, romul şi sarea. Se topesc cele 50 gr unt şi cu acestea se ung tigaia în care se vor coace clătitele.
Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească Pentru sos se pune pe foc smântâna pentru frişcă, iar ciocolata se pune într-un vas, ruptă în bucăţele. Când smântâna fierbe, se toarnă peste ciocolată şi se începe amestecarea. După ce ciocolata s-a dizolvat, se pune şi untul şi se presară peste clătite. Se servesc cu frişcă şi presărate cu nuci.
Vezi și: Ardei umpluți, rețeta. Cum se prepară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News