Clătitele sunt un desert la care nu poți renunța. Rețeta de azi conține drojdie, care schimbă structura clătitelor și le face moi și pufoase.
Pentru aceste clătite, veți avea nevoie de drojdie vie. De asemenea, este important ca ingredientele să nu fie abia scoase din frigider, ci la temperatura camerei.
Ingrediente:
300 ml lapte cald,
praf de sare,
o lingură de zahăr,
1 ou,
150 grame de făină,
o lingură de ulei,
10 grame de drojdie.
În 300 ml lapte cald se pune drojdia, un praf de sare și o lingură de zahăr. Când vezi mici bule de aer la suprafața laptelui, înseamnă că drojdia a prins viață și poți merge mai departe cu prepararea rețetei.
Așadar, adăugați 1 ou, 150 grame de făină și amestecați bine. Turnați o lingură de ulei și amestecați din nou.
Piure delicios de cartofi. Trucurile care transformă un preparat banal într-o capodoperă culinară
Acoperiți vasul și lăsați aluatul să se odihnească 40 minute. După ce timpul a trecut, încingeți o tigaie antiaderentă și coaceți pe rând clătitele. Clătitele prăjite se ung cu unt și se așează una peste alta. Poftă bună!
Clătită olandeză, cunoscută sub numele de clătită germană, nu are nicio legătură cu Olanda. Mai mult, Statele Unite sunt considerate locul nașterii acestui fel de mâncare neobișnuit.
Acest desert simplu se face într-o tavă de fontă și se servește fierbinte. Clătita olandeză a fost servită, pentru prima dată, de clienții restaurantului Manca's Cafe din Seattle. Acest desert a fost servit, în anii 1940, iar numele a fost inventat de fiica proprietarului, Victor Manke.
Clătita este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau poate deveni un desert cu drepturi depline.
Ingrediente pentru o forma de 22-24 cm:
2 ouă,
200 ml lapte călduț,
3 linguri de făină de grâu,
3 linguri de ulei vegetal,
1 lingură de unt topit,
1 lingură de zahăr vanilat,
1 lingura zahăr pudră,
50 grame de căpșuni sau fructe de pădure,
1 banană,
suc de lămâie
praf de sare.
Timp de preparare: 30 minute.
În primul rand, puneți tigaia cu diametru 22-24 cm într-un cuptor preîncălzit la 220°C ca să se încingă bine. Procesul va dura aproximativ 10 minute. În acest timp, pregătiți aluatul.
Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi
Puneți ouăle într-un castron, adăugați praful de sare și zahărul vanilat. Bateți ouăle cu un mixer electric sau un tel. Adăugați laptele cald și amestecați din nou bine. Cerneți făina în bol și frământați aluatul.
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
Fructele trebuie tăiate. În această rețetă se folosesc bananele și căpșunile. Opțional, puteți adăuga zmeură, coacăze, afine, mere și chiar fructe uscate. Principalul lucru este să cunoașteți măsura în cantitate, astfel încât aluatul să crească în timpul coacerii.
Turnați uleiul în tigaia încinsă, apoi adăugați aluatul. Pune fructele deasupra. Coaceți clătita în cuptor, pentru 15-20 minute, la 220°C. În timpul procesului de coacere, clătitele se ridică neuniform, da așa și trebuie să fie. Când crusta deasupra este aurie, clătita olandeză poate fi scoasă din cuptor.
Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta
Conform tradiției, turnați deasupra clătitele unt topit, stropiți-o cu zeamă de lămâie și zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News